Primăria angajează poliţişti. Câte posturi sunt şi care sunt probele

Primăria angajează poliţişti. Câte posturi sunt şi care sunt probele
Poliţia Locală face angajări cu zecile. Un concurs va avea loc anul acesta, dar e posibil să mai fie programat unul anul viitor.

Primăria a scos la concurs 52 de posturi de poliţişti locali, care erau vacante. În prezent, Poliţia Locală are 220 de angajaţi, iar dacă se ocupă toate posturile scoase la concurs, efectivul va ajunge la 272. „Conform legii, este prevăzut un poliţist la 1.000 de locuitori. Deocamdată, aceste 52 de posturi le-am avut vacante, dar probabil vom mai angaja anul viitor. După ultimul recensământ, care arată că la Cluj sunt peste 324.000 de locuitori, ar trebui să avem trecem de numărul de 320 de polişti", spune Marcel Bonţidean, care de anul acesta a devenit şeful Poliţiei Locale.

Noii poliţişti pot avea studii superioare şi medii. Se caută angajaţi pentru ordine publică, poliţie rutieră, controlul urbanistic, protecţia mediului, inspecţia mediului. Sunt prevăzute posturi cu studii superioare la urbanism, mediu şi inspecţie comercială, dar câteva şi la ordine publică sau poliţie rutieră.

„Avem probleme, pentru că a crescut foarte mult numărul de sesizări. Am ajuns la circa 1.000 de sesizări săptămânal, atât telefonic, cât şi în scris. Cu colectivul actual nu facem faţă. La ordine publică se lucrează în trei ture, iar la celelate în două schimburi.Avem şi echipe de rezervă prevăzute, dacă peste noapte se întâmplă ceva să fim în măsură să ne deplasăm. Este un sistem complex.Vrem un pic de sânge proaspăt, sper să găsim oameni de calitate, să îmbunătăţim serviciul de poliţie locală. Am înţeles că sunt destul de mulţi interesaţi", a mărturisit Bonţidean.

La poliţia rutieră sunt 37 de oameni. Având în vedere că se lucrează în schimburi şi mai sunt concedii de odihnă, că se lucrează în weekend-uri, ceea ce înseamnă acordarea de zile libere în timpul săptămânii, pe un schimb sunt activi cam 10 oameni. „Este foarte puţin pentru un oraş de mărimea Clujului. La poliţia rutieră mai vin 9 oameni. Ajungem la 46 de angajaţi, dar eu cred că pentru a asigura un serviciu rutier eficient am nevoie de un minim de 60 de poliţişti", a mai declarat şeful Poliţiei Locale.

Potrivit lui Marcel Bonţidean, salariile sunt mulţumitoare şi ţin cont de vechime şi de poziţia ocupată. Veniturile sunt comparabile cu cele de la poliţia naţională.

Concursul a fost programat pentru 23 noiembrie. Există o probă sportivă şi una scrisă, iar bibliografia este publicată pe site-ul primăriei.

Limba străină nu este prevăzută în legislaţie, dar Marcel Bonţidean spune că asta nu reprezintă o problemă, pentru că majoritatea tinerilor angajaţi la Poliţia Locală cunosc limba engleză.

 

Comenteaza