Peste 600 milioane de lei, blocați în conturile Primăriei Cluj-Napoca. Care este explicația

Peste 600 milioane de lei, blocați  în conturile Primăriei Cluj-Napoca. Care este explicația
| Foto: Primaria Cluj-Napoca

Peste 600 milioane de lei stau blocați astăzi în conturile Primăriei Cluj-Napoca pe proiecte propuse, dar care nu au fost implementate

”Avem un excedent de peste 600 de milioane de lei, care nu sunt cheltuiți de anii precedenți. Nu am reușit să cheltuim banii de investiții. S-ar fi putut face 22 de creșe și grădinițe. S-ar fi putut extinde și supraetaja 10 școli, sau moderniza și lărgirea a 20 de străzi similare cu strada Bună Ziua. Dacă nu putem cheltui nici măcar 40% din banii alocați atunci avem o probleme serioase. Fie să sunt legate de de managementulde proiect, fie că e vorba despre maturitatea proiectelor care intră în bugetare. Realitatea este că acum nu știm și în numele consilierilor USR PLUS vrem o analiză a problemelor care au dus la această realizare extrem de mică din bugetul de investiții”, a semnalat consiliera locală USR PLUS Adriana Cristian, în ședința CL. 

Primarul Emil Boc a arătat că, deși bugetul este anual, proiectele din el sunt multianuale și din această perspectivă ar trebui privită și execuția bugerată. ”Vreau să se înțeleagă că bugetul nu este o chestiune care nu are continuitate cu viitorul, ci este multianual. Foarte puține proiecte se încep și se finalizează în același an. Din acest motiv, foarte multe proiecte au continuitate, se trece o sumă de bani, vedem cât se cheltuiește, după care se continuă finanțarea în anii următori. Deci aș vrea să vedeți proiectul de buget în viziunea lui multianuală și nu strict birocratică”.

De asemenea, Boc a arătat că există proiecte în programul Anghel Saligny, de care nu se știa exat la începutul anului și pentru care s-a solicitat finanțare în toamna anului.

În cele 600 milioane de lei au fost incluse proiecte precum revitalizarea dealului Cetățuia, extinderea Parcului Rozelor, centrul cultural de pe Bulevardul 21 Decembrie – de la vechea cazarmă militară, revitalizarea Parcului feroviarilor și chiar bani pentru Metrou.

 

Comenteaza