Video Foto Pasul melcului pe Autostrada Sebeş-Turda. Cele două loturi vor rămâne restante şi în 2020

Pasul melcului pe Autostrada Sebeş-Turda. Cele două loturi vor rămâne restante şi în 2020

Mai multe filmări aeriene de pe Autostrada 10 Sebeș-Turda au fost realizate săptămâna trecută de către Ziarul Unirea. 

"Cele mai spectaculoase imagini sunt de pe lotul 2, acolo unde principalii subcontractori ai grecilor de la Aktor (Marcu - terasamente și Retter - structuri) sunt foarte bine mobilizați. Din păcate, nu putem spune la fel despre antreprenorul general.

În câteva zile grinzile metalice ale podului peste Mureș, de la Rădești, au fost ridicate de Retter cu macaralele celor de la Deme, săptămâna viitoare venind rândul grinzilor altor structuri", transmite Asociaţia Pro Infrastructură.

Pe tronsonul 1 lucrurile nu stau deloc bine. "O filmare completă arată o mobilizare mediocră în punctele nevralgice: nodurile Sebeș și Alba Iulia Nord. Vedem același ritm jalnic cu care italienii de la Pizzarotti ne-au obișnuit, luându-le, de exemplu, peste doi ani de zile să "termine" podul peste Mureș (fără asfalt).

Deși teoretic cei 17 km ar putea fi gata în decembrie 2020 și s-ar putea inaugura traficul pe bretelele scurte din nodul Sebeș, nu va fi posibil la viteza de execuție actuală. 30 noiembrie 2020, termenul de finalizare asumat recent de către constructori, este complet nerealist pe primul lot și practic imposibil pe cel de-al doilea, în condițiile blocajelor existente de ordin birocratic (stâlpi electrici la Alba Iulia Nord și Teiuș) și tehnic, în speță mobilizarea Pizzarotti și a Aktor", precizează API. 

Comenteaza