Pasaj de legătură între DN1C și DJ 109D, în zona Parcului Tetarom III. Se dorește fluidizarea traficului și reducerea accidentelor

Pasaj de legătură între DN1C și DJ 109D, în zona Parcului Tetarom III. Se dorește fluidizarea traficului și reducerea accidentelor
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj se va asocia cu comuna Jucu pentru construirea unui pasaj de legătură între DN 1C și DJ 109D din zona Parcului Industrial Tetarom III.

Astfel, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care vizează asocierea județului / Consiliului Județean Cluj cu comuna Jucu pentru realizarea obiectivului de investiții „Pasaj de legătură între DN1C și DJ 109D, în zona Parcului Industrial Tetarom III”.

Am decis să preluăm inițiativa și să contribuim la rezolvarea acestei probleme întrucât conștientizăm pe deplin necesitatea și importanța unei astfel de investiții în zonă. Cu siguranță, vom contribui cu tot ceea ce ține de noi pentru ca circulația să se desfășoare în condiții de maximă siguranță și cu o fluiditate corespunzătoare, iar accesul către Parcul Industrial Tetarom III și activitatea acestuia să se realizeze într-un mod optim”, a declarat liderul CJ Cluj.

Pentru materializarea inițiativei, Consiliul Județean Cluj va întocmi și finanța din bugetul propriu studiul de fezabilitate, va elabora documentațiile tehnico-economice și de urbanism necesare și va întreprinde demersurile în vederea obținerii unor finanțări nerambursabile.

În același timp, în sarcina comunei Jucu va intra atât analizarea și stabilirea, de comun acord cu Consiliul Județean, a scenariului tehnico-economic optim care va rezulta în urma întocmirii studiului de fezabilitate, cât și punerea la dispoziție a terenurilor necesare pentru realizarea obiectivului de investiții, situate pe raza sa administrativ-teritorială.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, prin intermediul proiectului se urmărește fluidizarea traficului rutier pe DN 1C, în zona Parcului Industrial Tetarom III, reducerea sau chiar eliminarea accidentelor rutiere soldate cu victime sau/și cu pagube materiale ș.a.

Reamintim, în acest context, faptul că Parcul Industrial Tetarom III, cu o suprafață de aproximativ 150 ha, este situat în comuna clujeană Jucu. Acesta este cel de-al treilea parc industrial realizat de Consiliul Județean Cluj și a fost inaugurat în luna februarie, anul 2008.

Comenteaza