Parking-ul de pe cea mai aglomerată stradă din Cluj, gata doar în a doua jumătate a anului. Vezi cum arată lucrările

Parking-ul de pe cea mai aglomerată stradă din Cluj, gata doar în a doua jumătate a anului. Vezi cum arată lucrările
Parking-ul de pe strada Mehedinţi din Cluj-Napoca ar urma să fie finalizat abia în a doua jumătate a acestui an, deşi, începute în iulie anul trecut, lucrările trebuiau să dureze doar trei luni. Constructorul spune că lucrările vor fi gata luna viitoare.

Lucrările la parking-ul de pe strada Mehedinţi au început în 1 iulie anul trecut, cu două luni de întârziere faţă de data programată, din cauza unor lucrări neprevăzute de deviere a reţelelor de utilităţi. Termenul anunţat atunci erau trei luni de la data începerii construcţiei.


Parking-ul este o adaptare după proiectul clădirii care trebuia ridicată pe strada Aurel Vlaicu şi care a fost refuzată de clujenii din zonă. Clădirea va avea un demisol, parter şi o terasă şi o capacitate de 300 de locuri.

Parkingul este construit de către Napoca Construcţii, câştigătoarea licitaţiei organizate în 2009 pentru realizarea parkingului de pe strada Aurel Vlaicu, şi are o valoare de 2,46 milioane de lei. Clădirea va avea demisol, parter şi terasă şi va avea 120 de locuri. "Proiectul e unul reamplasat şi a fost nevoie probabil de lucrări de reproiectare, de aceea a durat atât de mult. Sigur nu va fi gata până la sfârşitul lunii iunie", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu.

Mehedinţi este strada cu cea mai mare densitate de populaţie din Cluj: aproximativ 10.000 de persoane. Aici, trotuarele sunt ocupate de o parte şi de cealaltă de maşini, pe toată lungimea străzii. De finalizarea acestui parking ar depinde şi introducerea transportului în comun pe stradă.
Amintim, în Mănăştur a fost deschis deja un parking, în 2010, pe strada Primăverii. Clădirea are 460 de locuri de parcare.

vezi aici imagini  de la începerea lucrărilor, în urmă cu zece luni:

Directorul Napoca Construcţii, Ştefan Dimitriu, spune că lucrările vor fi gata în iunie. "Termenul a fost întârziat pentru că e un proiect reamplasat, a trebuit modificat şi cerută o altă autorizaţie. A fost o serie întreagă de necunoscute legate de amplasament, iar după iarnă lucrările au fost reluate doar în 16 aprilie. Dar în iunie vor fi gata, structura e finalizată deja, au mai rămas doar reţelele electrice, finisajele şi rampele de acces", spune el.

Comenteaza