News alert Oficial! Firma Eco Garden Construct va schimba gazonul de pe Cluj Arena / Lucrările încep miercuri

Oficial! Firma Eco Garden Construct va schimba gazonul de pe Cluj Arena / Lucrările încep miercuri
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean a finalizat licitația pentru schimbarea gazonului de pe Cluj Arena și a lucrărilor aferente.

Stadionul din centrul orașului va avea în curând un nou gazon, în special în vederea organizării Campionatului European de Tineret, care se va desfășura la vară pe patru stadioane din țară, printre care și Cluj Arena. Este pentru prima dată când gazonul va fi schimbat integral din bani publici.

„Consiliul Județean Cluj anunță finalizarea procedurii de licitație privind schimbarea integrală a gazonului de pe stadionul Cluj Arena. Contractul a fost adjudecat de către asocierea de firme condusă de Eco Garden Construct SRL, cu o ofertă de 2.623.627 lei, fără TVA. În cursul zilei de luni, Consiliul Județean Cluj a semnat contractul, urmând ca, marți, 28 martie 2023 să se emită ordinul de începere a lucrărilor. Lucrările încep miercuri, iar termenul de execuție al lucrărilor este de trei săptămâni”, au transmis reprezentanții forului administratriv județean.

Clujenii de la Eco Garden Construct sunt cei care s-au ocupat până acum de mentenanța suprafeței de joc de pe Cluj Arena.

Președintele Consiliului Județean Cluj spunea, în urmă cu două săptămâni, că îl va interesa doar părerea specialiștilor pentru a adjudeca licitația.

Noi trebuie să gestionăm corect această arenă. Să știm câte meciuri se pot juca iarna, câte zile trebuie pornită încălzirea, etc. Eu regret foarte mult faptul că am ajuns ca stadionul Cluj Arena să fie un exemplu negativ în utlima vreme din cauza gazonului. Aș fi vrut să fie un gazon impecabil. Era vorba și imaginea Clujului. Am discutat mult cu firma care gestionează gazonul și am înțeles că nu mai aveau ce să-i facă - Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj

Gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat în totalitate, până la cota -40 cm. Din punct de vedere tehnic, acesta va avea o densitate minimă de 98% și va fi amplasat pe un substrat totalmente din nisip. 

Amintim faptul că actualul gazon nu a fost schimbat, în integralitatea lui, niciodată de la inaugurarea stadionului Cluj Arena, în 2011. Până acum au fost schimbate doar rulourile, pe anumite porțiuni, de către organizatorii Untold.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza