O nouă sală de sport la Cluj-Napoca

Modernizare școală la Seminarul Teologic Ortodox. Investiție de peste 3,2 mil. euro din fonduri europene. Stadiu lucrări: 98%. Procedura de recepție începe în luna martie.

"Am verificat stadiul lucrărilor de la Seminarul Teologic Ortodox (școală cu clasele V-VIII). Proiectul cu fonduri europene cuprinde supraetajarea și modernizarea corpului existent de clădire și construirea unei noi săli de sport în curtea școlii cu vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice", a declarat edilul Emil Boc. 

Cu o capacitate de 400 de elevi, noua școală are acum 16 săli de clasă și 5 laboratoare, sală multifuncțională, bibliotecă, sală de mese cu oficiu, sală de muzică, atelier de pictură și cabinet medical. Toate sălile de clasă sunt dotate cu echipamente didactice și IT. De asemenea, clădirea a fost echipată cu facilități pentru persoanele cu dizabilități: rampe, grup sanitar pe fiecare nivel și ascensor (cu cabină cu dimensiuni adecvate pentru scaun rulant).

Creșterea eficienței energetice a școlii a fost prioritară în proiect, în acest sens au fost incluse lucrări de:

- instalare 40 panouri fotovoltaice și 16 solare pentru producerea de energie electrică și apă caldă
- termoizolare a imobilului
- înlocuire a tâmplăriilor existente cu tâmplării de aluminiu și metalice cu geam termoizolator triplu
- înlocuire integrală a instalațiilor sanitare, electrice și de încălzire.
- echipare fațade cu parasolare exterioare și interioare, în funcție de orientarea sălilor de clasă și a laboratoarelor.

Valoarea contractului de execuție lucrări: 15.878.606,60 lei +TVA (3.240.532 euro + TVA). Proiectul beneficiază de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Etichete
Comenteaza