Video Foto O nouă autostradă prinde contur lângă Cluj-Napoca

O nouă autostradă prinde contur lângă Cluj-Napoca
O nouă autostradă prinde contur lângă Cluj-Napoca
O nouă autostradă prinde contur lângă Cluj-Napoca
O nouă autostradă prinde contur lângă Cluj-Napoca

42 km de autostradă, de la Nădășelu la Zimbor și mai departe la Poarta Sălajului, o parte din Autostrada Transilvania (A3) care trece pe la vest de Cluj-Napoca, sunt în prezent construiți de către asocierea de firme românești Spedition UMB - Tehnostrade.

Lucrările nu au început de mult timp, dar autostrada începe să prindă contur, notează Asociația Pro Infrastructură.

„Șantierul Autostrăzii A3 de la Nădășelu (nordul Clujului) până la Zimbor (în județul Sălaj) se conturează tot mai bine. Constructorul UMB crește treptat mobilizarea și lucrează la excavații precum și la forajele fundațiilor structurilor”, scrie API care publică și o filmare din dronă.

„Reamintim că UMB a câștigat licitația pentru 42 km din Autostrada Transilvania, lungime similară cu cea executată de americanii de la Bechtel în urmă cu un deceniu. În prezent există autorizație de construire doar pe teritoriul județului Cluj, aproximativ 18 km. După finalizarea recentă a exproprierilor așteptăm cu interes proiectul constructorului și obținerea autorizației pe restul sectoarelor”, mai notează API.

Potrivit asociației, autostrada trebuie să fie gata la finalul lui 2023, conform contractului, „în acest ritm existând toate premisele ca termenul să fie respectat. Stadiul lucrărilor este 5%. Filmarea începe de la capătul actual al A3 și continuă spre nord până la granița județelor Cluj și Sălaj”, transmite newsweek.ro

loading...
Comenteaza