Nu are autorizaţie pe casă, nu plăteşte impozit. "E o situaţie care clar nu îmi convine"

Nu are autorizaţie pe casă, nu plăteşte impozit.
Ioan Oleleu recunoaşte că are probleme de legalitate cu casa şi încearcă să rezolve situaţia. "Dacă aveam de ascuns ceva, nu treceam casa în declaraţia de avere", spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Ioan Oleleu, a explicat vineri, pentru ZIUA de CLUJ, că face demersuri să intre în legalitate cu casa pe care o are pe Valea Chintăului. Oleleu precizează că a încercat şi în trecut să îşi autorizeze construcţiile de pe terenul de 900 de metri pătraţi pe care îl deţine, dar fără succes. Reacţia sa vine după articolul publicat joi de ZIUA de CLUJ (AICI), care atrăgea atenţia că imobilul în care locuieşte împreună cu familia nu a fost autorizat.

„Ce pot să spun, am făcut toate demersurile legale, pe care le-am crezut de cuviinţă pentru a rezolva problema. Nu mi-aş fi dorit sub nicio formă să ajung într-o astfel de situaţie.
După o perioadă de timp după care am văzut că nu reuşesc, am renunţat. Mi-am trecut în declaraţia de avere, fără nicio problemă, mi-am asumat de la început. Dacă aveam de ascuns ceva, nu treceam casa în declaraţia de avere. E o situaţie care clar nu îmi convine, vă daţi seama că orice om normal nu doreşte să fie pus în situaţii delicate, dificile. Depui la documentaţii de înnebuneşti şi nu reuşeşti să autorizezi", a spus vicepreşedintele CJ.

Oleleu a confirmat că, după sesizarea ZIUA de CLUJ, casele din zona Valea Chintăului au fost verificate „la sânge". În răspunsul primit săptămâna aceasta la redacţie, reprezentanţii primăriei spuneau că au controlat 36 de proprietăţi şi au descoperit că cinci dintre acestea nu deţin autorizaţii de construire.

„Îmi pare rău pentru vecinii din zonă, care au avut de suferit de pe urma controalelor care s-au făcut de către primărie. Sunt mulţi în această situaţie. Nu aş fi vrut să sufere din cauza mea. S-au făcut procese verbale, mi-au cerut declaraţii, le-am dat tot ce mi-au cerut. Am fost acolo, am dat materialele la avocaţi şi va trebui să întreb zilele acestea care sunt paşii de urmat. Nu am nicio problemă să mă supun rigoririle legii. Ţin să precizez însă că, la data când mi-am construit casa, nu eram într-o funcţie publică", a explicat vicepreşedintele consiliului judeţean.

Într-un articol din 2014, Ioan Oleleu spunea că fostul primar Sorin Apostu nu a dorit să îi semneze autorizaţia. L-am întrebat dacă s-a adresat şi actualului primar. „Nu, cu domnul Boc nu am vorbit", a replicat politicianul.

Acesta a recunoscut că nu a plătit impozit pe imobil în acest an şi că nu îi este întabulată casa.
„Am făcut demersurile pentru a plăti impozit şi înainte. Am dus tot ce mi s-a cerut, studii, oportunităţi, dosare peste dosare, dar nu am avut niciun succes. Eu am făcut o cerere să achit încă din 2010 şi am avut, aşa, un răspuns că nu figurează. Dar am înţeles că acum, după ce s-au făcut procesele verbale, o să pot să plătesc chiar retroactiv. Până acum plăteam impozit doar pentru teren", a afirmat Oleleu.

ZIUA de CLUJ a informat joi că Ioan Oleleu are o casă ridicată fără autorizaţie de construire. Imobilul este situat pe strada Dealul Fânaţelor, de pe Valea Chintăului, în intravilanul municipiului Cluj-Napoca. Pe terenul de 900 mp deţinut de politician există mai multe construcţii cu fundaţie, care necesită autorizare: două acareturi şi un gard din ciment. Reprezentanţii primăriei au făcut un control după o solicitare făcută de ZIUA de CLUJ în 2 februarie 2015 şi susţin că va fi consultată Comisia de intrare în legalitate a municipalităţii pentru a se găsi soluţia legală.

„Poate intra în legalitate numai cu condiţia ca edificiul să respecte regulamentul urbanistic din zonă. Altfel, trebuie demolată", spune o sursă consultată de ZIUA de CLUJ.

 

Comenteaza