Masterplanul Sopor, în etapa obținerii avizului de mediu

Masterplanul Sopor, în etapa obținerii avizului de mediu

Primăria Cluj-Napoca a publicat recent anunțul privind declanşarea etapei de încadrare, conform HG 1076/2004, în vederea obţinerii avizului de mediu pentru „Elaborare Plan Urbanistic Zonal în condițiile Legii nr. 350/2001 modificată şi actualizată – Plan Director (Masterplan) Sopor”.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Prima versiune a planului, poate fi consultată la sediul titularului, Calea Moților nr. 1-3 , din data 4.11.2021 între orele 800 – 1400 sau poate fi consultata online, pe site-ul Primăriei www.primariaclujnapoa.ro la secțiunea Locuire/Strategii urbane/Informarea si Consultarea publicului / Documentații PUZ inițiate de Municipiul Cluj-Napoca

Publicul interesat poate transmite, în scris, comentarii și sugestii, până în data de 23.11.2021 la APM Cluj, str. Dorobanților nr. 99, blocul 9B, cod 400609, fax 0264-412914, în zilele de luni – vineri, între orele 0900-1400. sau online pe adresa de e-mail: office@apıncj.anpm.ro

Cartier de 250 de hectare

Primăria Cluj-Napoca este prima administrație publică locală din România care a demarat un proiect de dezvoltare de la zero a unui nou cartier de locuințe. Masterplanul viitorului cartier Sopor se va întinde pe o suprafață de 250 ha. PUZ al viitorului cartier este în curs de realizare de către o echipă de arhitecți care a fost aleasă în urma unui concurs internațional de soluții, câștigat de către Asiza Birou de Arhitectură – o echipă coordonată de arhitecții Vlad Sebastian Rusu și Octav Olănescu.

Acest concurs a avut ca scop principal selectarea celei mai bune soluții în vederea “Elaborării unui Master Plan / Plan Urbanistic Zonal în cartierul Coloniile Sopor”. Prin concurs s-a dorit identificarea unui nou mod de urbanizare sustenabil, orientat spre generațiile viitoare și spre bună conviețuire. Așadar, principiul de bază este creșterea calității vieții oamenilor în mediul urban prin soluții integratoare și inovatoare.

Structura cartierului va avea la bază conceptul de calitate a vieții, adică un țesut urban care să pună la dispoziția viitorilor locuitori toate elementele necesare pentru a se simți bine „acasă”. Astfel, au fost luate în calcul spații publice având dotări complexe, o rețea de transport public bine dezvoltată, piste de biciclete, zone verzi, centru de cartier, zone pentru diverse activități economice și social-culturale, precum și zone de locuire.

Având în vedere complexitatea proiectului și diversele opțiuni pentru implementarea acestuia, proprietarii din zonă au fost asigurați de întreaga deschidere a administrației publice și a echipei care realizează Master Planul. Urmează alte consultări publice în cadrul cărora toate opiniile părților implicate vor fi ascultate, astfel încât soluțiile finale să fie cele mai potrivite pentru dezvoltarea cartierului, implicit a orașului.

PUZ-ul final pentru Sopor, cel mai modern cartier din România, ar putea fi predat până la finele acestui an. De aici şi până la intrarea buldozerelor pe şantier mai e cale lungă, pe de o parte implicând proiectul centurii metropolitane şi de cealaltă parte asocierea dintre proprietarii de parcele din zonă. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza