Mandatul lui Seplecan în fruntea judeţului, la mâna prefectului

Mandatul lui Seplecan în fruntea judeţului, la mâna prefectului
Aşa cum ameninţase încă dinaintea şedinţei în care a fost schimbat din funcţie, fostul vicepreşedinte al consiliului judeţean, Ioan Oleleu, a depus o sesizare de nelegalitate la Prefectură, vizând Hotărârile de Consiliu Judeţean (HCJ) prin care a fost eliberat din funcţie, înlocuit cu Mihai Seplecan, precum şi cea privind desemnarea lui Horaţiu Catarig drept "vicepreşedinte interimar".

Potrivit prefectului Gheorghe Vuşcan, înainte de a lua o decizie, juriştii Prefecturii mai au nevoie de câteva documente oficiale de la Consiliul Judeţean (CJ).

"Am înregistrat sesizarea depusă de domnul Oleleu pentru trei HCJ. Urmează să luăm o decizie pe baza informaţiilor pe care aşteptăm să ni le ofere CJ. Am înţeles că procesele verbale ale celor două şedinţe de miercurea trecută sunt în curs de elaborare şi, pe lângă acestea, aşteptăm să primim şi alte elemente relevante furnizate de secretariatul CJ, privind modul de convocare a celor două şedinţe ş.a.m.d.. N-avem încă toate elementele pentru a ne putea pronunţa, dar, în momentul în care le vom primi, vom analiza şi vom decide dacă vom merge mai departe, atacând în contencios administrativ sau nu una sau mai multe din cele trei HCJ", a precizat prefectul.

Conform legii, în situaţia în care instituţia prefectului va ataca în contencios administrativ HCJ care au făcut posibilă "lovitura de palat" orchestrată de majoritatea PNL-PDL din CJ, din momentul respectiv hotărârile vor fi suspendate de drept, deci nu vor mai produce efecte şi se va reveni la situaţia de dinaintea adoptării lor. Altfel spus, din momentul sesizării instanţei de judecată de către prefect, Oleleu va reveni pe funcţia de vicepreşedinte CJ, iar Seplecan şi Catarig îşi vor pierde, cel puţin până la o deciziei definitivă şi irevocabilă a instanţei, funcţiile obţinute în 11 iunie.

Seplecan a fost ales vicepreşedinte CJ Cluj, în 11 iunie, în cadrul unei şedinţe maraton de 7 ore cu desfăşurare halucinantă, cu trupe de asalt, fani şi vedete de la Bucureşti, cu jigniri şi ameninţări, cu răsturnări incredibile de situaţie. Vezi filmul evenimentelor AICI.

Comenteaza