Județul Cluj a aderat la ADI ,,Moții, Țara de Piatră”. Care este scopul asociației

Județul Cluj a aderat la ADI ,,Moții, Țara de Piatră”. Care este scopul asociației
| Foto: motiitaradepiatra.ro

Consilierii județeni au aprobat, joi, aderarea județului Cluj la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Moții, Țara de Piatră”.

Proiectul de hotărâre privind aderarea județului Cluj la această asociație a fost aprobat în unanimitate în cadrul ședinței ordinare a forului administrativ județean clujean, de joi, 28 octombrie 2021.

Se urmărește, astfel, coordonarea activităților de dezvoltare durabilă în domenii precum infrastructură de transport, turistică și de agrement, turism, agricultură și creșterea animalelor, silvicultură, protecția mediului și biodiversitate, prezervarea culturii, artei și meșteșugurilor tradiționale, promovarea zonei ca destinație turistică și de investiții, sănătate și securitate prin facilitarea cooperării și schimbului de informații între furnizori de servicii publice de acest tip.

,,Inițiativa de a constitui această A.D.I. în zona Munților Apuseni este una lăudabilă, cu atât mai mult cu cât Țara Moților se suprapune peste teritoriul administrativ al mai multor județe, respectiv Alba, Hunedoara, Arad, Bihor și Cluj. Am apreciat ca oportună aderarea noastră la această asociație tocmai pentru a oferi un sprijin concret dezvoltării și promovării acestei zone cu o importanță și o semnificație aparte”, spunea președintele CJ Cluj, Alin Tișe, în urmă cu câteva zile.

Potrivit proiectului de hotărâre, s-a aprobat și alocarea sumei de 10.000 lei din bugetul propriu al Județului Cluj reprezentând 10.000 lei reprezentând cotizația anuală a Județului Cluj pe anul 2021 în calitatea sa de membru al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Moții, Țara de Piatră”. 

Localitățile din județul Cluj care au aderat până în acest moment la A.D.I. ,,Moții, Țara de Piatră”, alături de alte U.A.T.-uri din județele învecinate, sunt Băișoara, Beliș, Călățele, Ciucea, Măguri-Răcătău, Mărgău, Mănăstireni, Mărișel, Negreni, Poieni, Râșca, Săcuieu și Valea Ierii.

Această structură de drept privat, non politică și independentă, cu scop nepatrimonial, a fost constituită pentru a crea un cadru de cooperare între unitățile administrativ-teritoriale din zona Țării Moților – Munții Apuseni.

Comenteaza