Jorj continuă războiul cu Şurubaru: tot ce a semnat viceprimarul timp de un an e lovit de nulitate VIDEO

Jorj continuă războiul cu Şurubaru: tot ce a semnat viceprimarul timp de un an e lovit de nulitate VIDEO
Fostul secretar al municipiului Cluj-Napoca Mircea Jorj continuă războiul cu viceprimarul Gheorghe Şurubaru, pe care îl acuză de incompatibilitate, şi spune că toate documentele semnate de acesta în ultimul an, inclusiv de exemplu autorizaţii de construcţie, sunt lovite de nulitate absolută.

Mircea Jorj iese la rampă azi după ce Şurubaru şi-a dat ieri demisia din funcţie dar a fost reales după câteva minute, în contextul în care Instituţia Prefectului a dispus eliberarea sa din funcţie pentru că ar fi fost, timp de un an, atât viceprimar cât şi administratorul unei firme.

Toate documentele semnate de viceprimar şi încalitate de înlocuitor când primarul se afla în China, în concediu, la Congresul PDL "şi pe unde a mai fost" sunt lovite de nulitate absolută, spune Jorj. "Vorbim de autorizaţii de cosntruire, certificate de urbanism, documente care sunt lovite de nulitate absolută, situaţie foarte gravă", arată el. Nulitatea se constată de instanţa de judecată pentru fiecare act în parte. "Dar e o mare problemă a legalităţii tuturor actelor emise de Priăria Cluj-Napoca", spune Jorj, în condiţiile în care, arată el, primarul Emil Boc "a avut o atitudine de sfidare la adresa legalităţii".

"Este greu de explicat ce s-a întâmplat ieri", spune Jorj. "La şedinţa ordinară Şurubaru şi-a anunţat demisia, fapt ce s-a discutat acum 2 seri la şedinţa birouolui politic al PDL. Între timp ceva s-a defectat, au fost jocurile lor interne. La şedinţa de ieri colegii aveau informaţii că Şurubaru va fi repropus. E o situaţie penibilă, regretabilă, ridicolă şi arată degringolada la nivelul administraţiei publice", spune el.

Jorj spune că USL, prin consilierii locali din Cluj_Napoca, va redacta luni un document către Instituţia Prefectului, pentru că şedinţa de îndată unde a fost reales Şurubaru ar fi fost convocată ilegal. "S-au făcut convocări la şedinţa de înmdată fără să se respecte legea. Şedinţele de îndată se fac în situaţii speciale, de forţă majoră. Nu a fost cazul", spune Jorj.

UPDATE "Mi-am dat demisia pentru că am considerat că aşa este mai bine pentru a stinge situaţia creată. A fost o situaţie care n-a fost creată prin voinţa mea. A fost o neînţelegere. Eu mi-am depus demisia anul trecut de la 1 iunie. Referitor la realegerea mea nu pot decât să le multumesc colegilor pentru că au încredere în activitatea pe care am depus-o", a declarat Gheorghe Şurubaru, conform Realitatea TV Cluj.

Primarul Emil Boc crede că prin demisia sa Şurubaru ar fi lămurit situaţia.

"Partea care ţine de incompatibilitate. Prin asta s-a lămurit situaţia, dânsul nu a făcut decât să trimită la firma la care a fost administrator demisia, faptul că nu a fost înregistrată la timp de firmă sau de altcineva nu cred că este neapărat vina dânsului!", a menţionat şi primarul Emil Boc.

Reporter Realitatea TV Cluj: Cristina PÎRVU

Imagine: Rareş RÂŞNOVEANU

 

 

Comenteaza