Îşi acuză colegii din USL că au ajuns să coabiteze cu Emil Boc

Îşi acuză colegii din USL că au ajuns să coabiteze cu Emil Boc
Liberalul Ioan Bâldea îl critică pe primarul Boc dar şi mai tare îi critică pe colegii săi USL-işti care n-au avut nici un soi de reacţie în ce priveşte informarea legată incompatibilitatea viceprimarului PDL Gheorghe Şurubaru.

Primarul Emil Boc a decis să-i sfideze pe USL-işiti care i-au demonstrat că viceprimarul său, Gheorghe Şururbaru, a încălcat grosolan regimul incompatibilităţilor. El l-a pus pe Şurubaru să-şi dea demisia, după care l-a instalat din nou în funcţie. Consilierii USL s-au retras atunci din sala de şedinţă, refuzând să participe la vot, însă, în prezent, aceştia par să nu mai fie atât de deranjaţi de prezenţa lui Şurubaru. La ultima şedinţă de Consiliu Local, primarul le-a înaintat o informare despre raportul ANI din care reiese că Şurubaru este suspect de fals în declaraţii. Consilierii USL n-au mai găsit că se impune să protesteze, astfel că liberalul Ioan Bâldea îi acuză pe aceştia că au intrat într-o dulce coabitare cu primarul Emil Boc.

Din raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) reiese că viceprimarul Gheorghe Şurubaru nu a respectat dispoziţiile legale privind regimul juridic al incompatibilităţilor. În perioada 22 iunie 2012 - 30 mai 2013 acesta a deţinut simultan funcţia de administrator al SC Euro Divers SRL şi pe cea de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca. Sesizarea către ANI a fost lansată de către reprezentanţii PSD, mai exact de către liderul oragnizaţiei municipale, Mircea Jorj, însă, primarul Emil Boc n-a considerat că se impune să ia vreo măsură pentru a-l îndepărta pe Şurubaru, dimpotrivă.

Boc le-a demonstrat USL-iştilor că deţine o majoritate puternică în plenul Consiliului Local şi că îşi poate permite să-şi impună deciziile aşa cum consideră de cuviinţă. Aşa se face că Gheroghe Şurubaru şi-a dat demisia pentru câteva minute şi tot în acea zi a fost repus în funcţie, la propunerea primarului Emil Boc. Consilierii USL s-au retras din şedinţă la acel moment, manifestându-şi astfel protestul la adresa acţiunii lui Emil Boc.

În prezent, ANI a obligat executivul municipalităţii să-l informeze pe Şurubaru şi plenul Consiliului Local cu privire la situaţia sa de incompatibilitate şi cu privire la indiciile că ar fi comis fals în declaraţii. Primarul Emil Boc a lansat într-adevăr o informare pe tema aceasta, în plenul Consiliului Local, însă reprezentanţii USL n-au avut nici un soi de reacţie. Liderul organizaţiei de tineret a PNL Cluj, Ioan Bâldea, i-a acuzat pe colegii săi că au ajuns să coabiteze cu Boc fără nici un fel de probleme. „Este absolut anormal ce s-a întâmplat. Nimeni n-a avut nici un soi de reacţie, deşi, acesta este un fapt extrem de grav, iar reprezentanţii USL ar fi trebui să aibă măcar o reacţie de reproş la adresa lui Boc", a spus Bâldea. El a postat şi un mesaj pe facebook, în care spune că Boc a ajuns să aibă 70% în sondaje tocmai din pricina colegilor săi care nu fac nu fac nici o opoziţie. „Coabitare să fie dar să ştim şi noi. Un inspector ANI dispune (referitor la cercetarea făcută asupra viceprimarului PDL-ist al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Surubaru): Sesizarea Parchetului de pe lângă Judecatoria Cluj-Napoca, în vederea efectuării verificărilor cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 292 Cod Penal!!! Reacţia consilierilor PNL la o asemenea temă: multă linişte şi pace. Şi ne mai mirăm că Boc a ajuns iaraşi la 70% în sondaje".

Consilierul local liberal Dan Tarcea a explicat că din păcate această infromare a fost lansată destul de tardiv astfel că ea nu a mai putut fi analizată de consilieri. Acest lucru nu înseamnă că USL nu şi-a manifestat dezaprobarea cu privire la acţiunea lui Emil Boc, de a-l renumi în funcţie pe Şurubaru. "Noi am ieşit de la vot, atunci când s-a pus problema ca Şurubaru să fie numit. Acum ce ar mai fi de spus. ANI s-a pronunţat. Instanţa ar urma să se pronunţe. Şi dacă se dovedeşte că ANI are dreptate, atunci Boc va trebui să-şi asume greşeala de a-l fi păstrat pe Şurubaru", a spus Tarcea.

Primarul Emil Boc a subliniat că toată procedura de numire a lui Şurubaru s-a făcut în acord cu legea. El a adăugat că ANI a cerut să se facă această informare cu privire la suspiciunile privind incompatibiliatatea lui Şurubaru, însă, decizia finală va veni de la instanţă. "Vom ţine seama de recomandările instanţei, în ceea ce-l priveşte pe domnul Şurubaru", a comentat Boc. 7

 

 

Comenteaza