Investiție majoră a Companiei de Apă la Cluj. Va cumpăra peste 20 de noi stații de pompare a apei

Investiție majoră a Companiei de Apă la Cluj. Va cumpăra peste 20 de noi stații de pompare a apei
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Compania de Apă „Someș” a scos la licitație contractul de achiziție privind furnizarea a 23 de stații de pompare a apei potabile și a apei uzate, complet echipate, ce vor fi amplasate în nu mai puțin de 10 localități din zona metropolitană.

Astfel, în municipiul Cluj-Napoca vor fi amplasate o stație de pompare apă potabilă pe strada George Bacovia și o stație pentru apă uzată pe strada Mărișel. În ceea ce privește celelalte 22 de stații de pompare a apei uzate, acestea vor fi instalate câte patru în Apahida și Răscruci, câte trei în Cămărașu, Sânnicoară și Fundătura și câte una în Livada, Florești (str. Porii), Luna de Sus și Frata. 

„Această nouă investiție va contribui atât la creșterea presiunii apei potabile, cât și la îmbunătățirea vitezei de colectare și transport al apei reziduale din rețelele de canalizare. În continuare, alături de Compania de Apă, depunem eforturi pentru optimizarea sistemelor, inclusiv prin supraveghere și control electronic, de la distanță”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Necesitatea achiziționării acestor stații este justificată atât de extinderea continuă a numărului de consumatori, cât și de îmbunătățirea caracteristicilor serviciilor furnizate: ridicarea presiunii apei potabile, respectiv creșterea vitezei de transport al apei reziduale în cadrul rețelelor de canalizare.  

 Contractul prevede atât furnizarea celor 23 de echipamente complet echipate și dotate, pregătite pentru a fi integrate în sistem, cât și montarea lor, respectiv punerea în funcțiune și asistență tehnică – inclusiv întreținere și reparații, pe perioada garanției.

Valoarea investiției este de 565.000 de euro, ofertanții interesați putând să trimită ofertele tehnice și financiare până în data de 14 iunie a.c., ora 15.00.

Comenteaza