Încă un an trecut peste proiectul Spitalului Regional de Urgenţă

Încă un an trecut peste proiectul Spitalului Regional de Urgenţă
Spitalul Regional de Urgenţă rămâne după 2013 la stadiul de proiect. PDL arată că executivul Consiliului Judeţean n-a făcut niciun demers pentru a actualiza măcar studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, deşi a preluat integral terenul de la unitatea militară din Floreşti. Preşedintele Uioreanu se apără, susţinând că proiectul este responsabilitatea guvernului.

El spune, totuşi, că acest proiect nu a fost abandonat şi că Ministerul Sănăţii va aloca fonduri pentru el. Consiliul Judeţean a aprobat hotărârea prin care se angaja să demareze licitaţia pentru actualizarea documentaţiei tehnice ce vizează proiectul Spitalului Regional de Urgenţă, însă, n-a făcut nimic pentru a o pune în aplicare. Consilierul judeţean PDL Alexandru Coroian îi reproşează lui Uioreanu că s-a lăudat fără rost pentru că n-a avut niciodată de gând să întreprindă ceva. „A trecut anul 2013 şi nu s-a întâmplat absolut nimic. Domnul Uioreanu n-a mişcat un deget pentru proiectul Spitalului Regional de Urgenţă. Are tot terenul în custodie, la insistenţele noastre a adoptat şi hotărârea pentru actualizarea documentaţiei tehnice şi totuşi n-a făcut nimic", s-a plâns Coroian. Uioreanu susţine că proiectul Spitalului Regional de Urgenţă este responsabilitatea guvernului.

„Am subliniat de la bun început că nu ne putem angaja să cheltuim noi bani cu acest proiect, de vreme ce s-a angajat guvernul să o facă. Ministerul Sănătăţii l-a lansat. Era vorba despre o reţea de spitale regionale în toată ţara. Am vorbit cu ministrul Eugen Nicolăescu şi se ştie că, imediat ce va demara acest proiect, Clujul va avea prioritate", a spus Uioreanu. El a precizat că se vor aloca 750 de milioane de euro pentru spitalele regionale din România. „Vorbim de finanţarea europeană care se va acorda pentru aceste spitale. Am vorbit şi ministrul Eugen Teodorovici şi cu ministrul Eugen Nicolăescu, spitalele se vor face din banii aceştia, domnul Coroian să stea liniştit", a spus Uioreanu. Proiectul Spitalului Regional de Urgenţă este prevăzut pe un amplasament de 14 ha, situat în incinta unităţii militare din Floreşti.

 

Comenteaza