Încă o încercare pentru Tipografiei. Contractul a ajuns la 1,8 milioane de lei

Încă o încercare pentru Tipografiei. Contractul a ajuns la 1,8 milioane de lei

Primăria Cluj-Napoca relansează, pentru a şasea oară, licitaţia pentru reabilitarea tronsonului 2 al străzii Tipografiei. Data limită de depunere a ofertelor este 10 septembrie. 

Lucrarea se referă la tronsonul cuprins între străzile David Ferenc și Joliot Curie. Inițial tronsonul urma să fie refăcut ca parte a proiectului de reabilitare a Turnului Pompierilor, dar în 2019 a fost inclus în alt proiect finanțat din fonduri europene, alături de celalalte tronsoane ale străzii Tipografiei și de străzile Regele Ferdinand, Emile Zola, Sextil Pușcariu și scuarul CEC Bank, de pe str. Cuza Vodă.

Lucrările estimate la 1,6 milioane de lei sunt finanțate prin Programul Operațional Regional. Amenajarea străzii se va face utilizând pavaje din granit și dale din piatră granit de 10 cm grosime, cu diverse dimensiuni în plan, dispuse astfel încât să marcheze diversele zone funcționale ale străzii.

Prin proiect se propune reamenajarea spațiului, astfel încât vor dispărea anumite locuri de parcare existente în lungul străzii, iar principalul obiectiv este realizarea unui acces facil și protejat al pietonilor la Turnul Pompierilor, amplasat pe acest tronson.

Se vor amenaja 10 parcări în capătul de est al străzii, parcări destinate riveranilor. De asemenea, amenajarea se va face continuu, fără delimitări de tip trotuar între zona carosabilă și cea pietonală.

Alte dotări prevăzute în acest spațiu sunt patru suporturi pentru biciclete, doi tei argintii, fiecare cu grilaj de protecție și două zone de odihnă cu șezut din lemn cu esență tare și soclu din beton placat cu mozaic frecat pe bază de ciment alb și marmură albă.

Iluminatul stradal va fi completat de unul arhitectural, fiecare arbore având și un proiector de lumină dispus în grilajul de protecție. Durata estimativă de realizare a investiției este de cinci luni. Proiectul tehnic și autorizația de construire au fost întocmite de Asiza Birou de Arhitectură.

 

Comenteaza