Fiecare clujean va plăti 0,15 lei pe an cotizaţie la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară

Fiecare clujean va plăti 0,15 lei pe an cotizaţie la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară
Fiecare clujean va trebui să plătească 0.15 lei drept cotizaţie la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan, în acest an.

Asociaţia şi-a bugetat în acest an venituri şi cheltuieli de 470.000 de lei. Din această sumă, cea mai mare este alocată salariilor - 256.600 lei. Cuantumul cotizaţiei, de 0,15 lei pentru fiecare locuitor, a fost stabilit de Consiliul Director al asociaţiei, în 23 ianuarie.

Din asociaţie fac parte toate unităţile administrativ-teritoriale din Cluj; cea mai mare sumă va fi plătită de Cluj-Napoca, 45.287 lei, în vreme ce Consiliul Local din Aiton, de exemplu, va achita doar 169 lei, iar Ploscoş - 98 lei.


Banii ar urma să fie achitaţi până în 30 martie 2012, conform statutului ADI.

Preşedintele Consiliului Director al ADI este preşedintele COnsiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. ADI va administra deşeurile din judeţ, prin proiectul integrat de management al gunoaielor derulat, cu bani europeni, de Consiliul Judeţean. Valoarea totală a proiectului de management integrat al gunoaielor din Cluj depăşeşte 76 milioane de euro, sumă din care 38,7 milioane de euro sunt asigurate de UE prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Comenteaza