Județul Cluj, membru în ADI ,,Moții, Țara de Piatră”. Se dorește dezvoltarea infrastructurii și a turismului în Munții Apuseni

Județul Cluj, membru în ADI ,,Moții, Țara de Piatră”. Se dorește dezvoltarea infrastructurii și a turismului în Munții Apuseni

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care vizează aderarea Județului Cluj la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,Moții, Țara de Piatră”.

Această structură de drept privat, non politică și independentă, cu scop nepatrimonial, a fost constituită pentru a crea un cadru de cooperare între unitățile administrativ-teritoriale din zona Țării Moților – Munții Apuseni.

Se urmărește, astfel, coordonarea activităților de dezvoltare durabilă în domenii precum infrastructură de transport, turistică și de agrement, turism, agricultură și creșterea animalelor, silvicultură, protecția mediului și biodiversitate, prezervarea culturii, artei și meșteșugurilor tradiționale, promovarea zonei ca destinație turistică și de investiții, sănătate și securitate prin facilitarea cooperării și schimbului de informații între furnizori de servicii publice de acest tip.

,,Inițiativa de a constitui această A.D.I. în zona Munților Apuseni este una lăudabilă, cu atât mai mult cu cât Țara Moților se suprapune peste teritoriul administrativ al mai multor județe, respectiv Alba, Hunedoara, Arad, Bihor și Cluj. Am apreciat ca oportună aderarea noastră la această asociație tocmai pentru a oferi un sprijin concret dezvoltării și promovării acestei zone cu o importanță și o semnificație aparte”, a afirmat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Localitățile din județul Cluj care au aderat până în acest moment la A.D.I. ,,Moții, Țara de Piatră”, alături de alte U.A.T.-uri din județele învecinate, sunt Băișoara, Beliș, Călățele, Ciucea, Măguri-Răcătău, Mărgău, Mănăstireni, Mărișel, Negreni, Poieni, Râșca, Săcuieu și Valea Ierii.

Comenteaza