David Ciceo, ameninţat cu revocarea de Alin Tişe. Vezi şi replica directorului aeroportului Cluj

David Ciceo, ameninţat cu revocarea de Alin Tişe. Vezi şi replica directorului aeroportului Cluj
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a acuzat miercuri conducerea executivă a aeroportului Cluj că se află în spatele preconizatelor acţiuni de protest ale angajaţilor instituţiei. În replică, directorul David Ciceo a respins aceste afirmaţii.

"Conducerea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) manipulează și dezinformează angajații aeroportului, amenințându-i că vor fi dați afară, că își vor pierde locurile de muncă și că aeroportul se va închide dacă începând cu 17 octombrie nu va mai fi director general David Ciceo. În calitate de for tutelar, CJ Cluj consideră că e inadmisibilă și intolerabilă atitudinea conducerii Executive a AIAIC care manipulează ordinar populația și opinia publică pentru simplu fapt că actuala conducere trebuie să dea concurs conform prevederilor ordonanței 109.

CJ Cluj a investit în ultimii 10 ani peste 100 de milioane de euro în acest aeroport, deci inclusiv locurile de muncă create acolo se datorează acestor investiții consistente, cu atât mai mult cu cât CJ dorește dezvoltarea pe mai departe a AIAIC și nicidecum închiderea sau blocarea acestuia. Conducerea AIAIC se face responsabilă de această manipulare și de scoaterea oamenilor în stradă împotriva forului care a creat locurile de muncă la aeroport prin investiții extrem de consistente.

Tocmai de aceea, aducerea în stradă, cu forță și amenințări, a angajaților, nu va fi tolerată. În cazul în care aceste lucruri continuă iar conducerea Aeroportului Cluj va instiga în continuare oamenii, Președintele CJ Cluj va convoca de îndată o ședință de consiliu pentru revocarea directorului general interimar", a transmis şeful CJ, printr-un comunicat de presă. 

Contactat de ZIUA de CLUJ, Ciceo a afirmat că nu are niciun amestec în acţiunile sindicatului de la aeroport, şi că nu a instigat pe nimeni să protesteze împotriva CJ Cluj şi că mai multe informaţii despre acţiunile sindicatului le putem lua de la reprezentanţii angajaţilor.

Sindicatul de la aeroport anunţase pentru miercuri şi joi două acţiuni de protest în faţa CJ Cluj pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de hotărârea luată de forul judeţean în 22 septembrie, privind stabilirea conducerii executive a AIAIC. Miercuri dimineaţă, însă, conducerea sindicatului a informat că deocamdată acţiunile de protest au fost suspendate.

"Sindicatul Independent al AIAIC anunță suspendarea acțiunilor de protest preconizate a se desfășura în 11 și 12 octombrie, încercând, pentru soluționarea conflictului, calea dialogului cu reprezentanții instituțiilor abilitate. Organizația sindicală își rezervă dreptul, în caz de nesoluționare a problemelor, de a reprograma acțiunile de protest la o dată care va fi anunțată din timp", a transmis miercuri dimineaţa sindicatul de la AIAIC.

Liderul de sindicat de la aeroport, Gheorghe Ene, a revenit cu un punct de vedere în replică la afirmaţiile făcute de şeful CJ. "Îl rugăm pe domnul Alin Tișe să facă dovada faptului că angajații au fost scoși cu forța și sub proferarea amenințărilor celor din conducere, pentru că, în caz contrar vom considera spusele domniei sale drept calomnii.

Domnule președinte, am suspendat protestul pentru că mai sunt oameni de bine care vor să încercăm soluționarea acestui conflict pe cale amiabilă. Dacă, într-un fel sau altul, problema nu se rezolvă, vom relua protestul și tot vom ieși în stradă. Nu trebuie să ne dați dumneavoastră motive în plus. În numele „manipulaților" de pe aeroport, Gabriel Ene - președinte sindicat"..

Comenteaza