Cum se schimbă Piața Cipariu

Cum se schimbă Piața Cipariu

Piața Timotei Cipariu ar urma să intre într-un proces de modernizare.Planul urbanistic zonal (PUZ) a fost pus de Primărie în dezbatere publică.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică, în conformitate cu prevederile Legii 52/2003 privind consultarea publică și transparența decizională referitoare la proiectul de Hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal  reconfigurare spațiu public urban (construire parking subteran, reabilitare și modernizare spațiu public) Piața Timotei Cipariu.

Documentatia a fost intocmita de S.C. Spiri Com S.R.L. si analizeaza spatiul de lângă viitoarea Catedrală Greco-Catolică (14.000 mp). Noul parking ar urma să aibă trei niveluri subterane. Terenul pe care municipalitatea îl are la dispoziție pentru acest obiectiv măsoară 3.300 de metri pătrați. Accesele auto se vor păstra cele din prezen. Benzile auto vor avea lățimea de 7 metri. În jurul parcelei se vor realiza piste de biciclete.La sud de strada Posada va fi amenajata si o piateta, adică deasupra garajului subteran.

'Municipalitatea va construi o parcare subterană, cu peste 300 de locuri, pe structură clasică sau cu sistem de lift, în Piaţa Cipariu. Investiţia este estimată la 8 milioane de euro. În acest moment, acolo sunt 99 de locuri de parcare. După ce va fi gata Biserica Greco-Catolică, acolo va fi esplanada şi intrarea în biserică. Noi ne dorim să facem în subteran un parking. Avem mai multe variante, mai multe propuneri. Acea investiţie, în acest moment, aşa cum ne-au prezentat datele proiectanţii, costă undeva la 8 milioane de euro', declara viceprimarul Dan Tarcea, la un post local de radio, in 2019.

Etapa consultării publice are loc în perioada 31 decembrie 2020 – 14 ianuarie 2021. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

Comenteaza