Cum împarte primăria banii pentru sport. "U", tot pe dinafară

Cum împarte primăria banii pentru sport.
Primăria clujeană va aproba vineri banii pentru cluburile sportive. Clubul de fotbal Universitatea nu primeşte nimic.

Consiliul local are vineri pe ordinea de zi un punct în care împarte bani către cluburile şi asociaţiile sportive din judeţul Cluj. Sunt 37 de structuri sportive care urmează să primească fonduri de la bugetul local, respectiv Liga Liceelor Clujene. Suma totală depăşeşte un milion de euro.

4.570.000

de lei dă primăria, în 2016, către 37 de structuri sportive şi pentru Liga Liceelor Clujene

Cei mai mulţi bani, 2,3 milioane de lei, merg în 2016 către Clubul Sportiv Universitatea, grupare care trebuie să împartă ce primeşte de la municipalitate celor 20 de secţii. Pe locul al doilea în topul alocărilor se află „U"-BT, clubul de baschet masculin, care va încasa 600.000 de lei. Clubul Sportiv Municipal şi CSS Viitorul sunt următoarele în top, cu 400.000 de lei, respectiv 205.000 lei.

Alocările se îndreaptă către o paletă largă de activităţi sportive, de performanţă, dar şi de masă. CS Lamont, al sportivilor cu dizabilităţi, primeşte 40.000 de lei, Napoca Rally Team ia cei mai mulţi bani dintre cluburile de racing, 20.000 de lei, echipele de fotbal feminin primesc 172.000 de lei, sumă din care campioana CFF Olimpia-UT îşi taie serios partea leului, 120.000 de lei. Liga Liceelor Clujene are rezervate 64.000 de lei.

Cele mai importante cluburi de fotbal ale oraşului, "U" şi CFR, nu apar pe lista alocărilor, dintr-un motiv cunoscut şi extrem de dezbătut la Cluj. Potrivit legii, municipalitatea nu poate aloca bani către cluburi din aceeaşi ramură sportivă dacă este acţionară la amândouă. Norocul baschetbaliştilor şi fotbalistelor; "U"-BT şi CS "U", respectiv Olimpia şi Clujana se bucură că primăria nu deţine acţiuni în cluburile lor şi le poate aloca fără restricţii sume pentru susţinerea activităţii.

 

Comenteaza