Cresc costurile pentru pasajul de legătură din Jucu, în zona Parcului Tetarom III

Cresc costurile pentru pasajul de legătură din Jucu, în zona Parcului Tetarom III
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Pasajul de legătură între DN 1C şi Parcul Industrial Tetarom III, peste calea ferată, în scopul asigurării unui acces facil și sigur, va fi mai scump cu aproximativ 3 milioane de lei, decât proiectul aprobat în toamna anului 2022.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii: “Pasaj de legătură între DN 1C şi Parcul Industrial Tetarom III”, va fi pe „masa” consilierilor județeni, în ședința de miercuri, 26 aprilie 2023.

Amintim, în octombrie 2022, proiectul a fost aprobat și estimat la suma de 78.135.450 lei. Acum, costurile vor ajunge la 81.526.000 lei, adică circa 16,5 milioane euro.

Parcul Industrial Tetarom III cu o suprafață de aproximativ 150 ha, este situat în comuna Jucu, județul Cluj, fiind al treilea parc industrial realizat de Consiliul Județean Cluj, inaugurat în luna februarie 2008. 

Consiliul Județean Cluj şi-a propus construirea unui pasaj de legătură între DN 1C şi Parcul Industrial Tetarom III Jucu în vederea creşterii gradului de accesibilitate a parcului industrial şi reducerea timpilor de intrare/ieşire din acesta ca urmare a traversării căii ferate de importanţă naţională existentă în zonă, prin realizarea pasajului peste calea ferată.

Potrivit documentației, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a solicitat în 5 aprilie actualizarea analizei cost beneficiu şi actualizarea HCJ de aprobare a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Pasaj de legatura intre DN 1C si Parcul  Industrial Tetarom III”, încheiat cu Compania Naţionala de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În acest sens a rezultat o creştere a valorii totale a investiţiei.

Urgenţa aprobării acestei modificări este determinată de necesitatea aprobării investiţiei de către comisiile tehnico-economice ale CNAIR şi Ministerului Transporturilor şi accesarea fondurilor PNRR pentru realizarea investiţiei. Realizarea Pasajului de legătură între DN 1C şi Parcul Industrial Tetarom III va răspunde nevoii de desfășurare  a traficului auto din zonă în condiții de siguranță”, se arată în referatul de aprobare.

În ceea ce privește traficul, valorile înregistrate pe DN1C au crescut constant în ultimii ani, sectorul de drum atingându-și limitele pentru care a fost proiectat, fiind necesară luarea unor măsuri concrete și imediate de decongestionare a traficului, inclusiv prin crearea unei legături continue spre drumul județean 109D, fără a interfera cu circulația feroviară.

Comenteaza