Coşuri de gunoi rupte şi parcuri de joacă distruse în comuna Baciu

Coşuri de gunoi rupte şi parcuri de joacă distruse în comuna Baciu
Primarul comunei Baciu se plânge de faptul că mai multe bunuri publice ale localităţii au fost distruse.

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă administraţia comunei este salubritatea. Aici este vorba de mai vechea problemă a costurilor suplimentare pe care comunitatea trebuie să le plătească pentru transportul gunoaielor la un depozit autorizat, dar şi de depozitările ilegale de deşeuri şi distrugerile coşurilor de gunoi. „Acum patru ani am cumpărat 80 de coşuri care s-au pus pe stâlpi, toate sunt sparte, distruse, rupte, lovite cu picioarele", afirmă primarul Florin Ioan Mureşan.

În afara municipiului Cluj-Napoca, care are o rampă de depozitare temporară a gunoaielor, toate celelalte unităţi administrative din judeţ sunt nevoite să transporte deşeurile menajere la zeci de kilometri distanţă, încă de anul trecut când s-a închis vechea groapă de la Pata Rât, iar depozitul ecologic, aşa numitul CMID, nu a fost finalizat. Acesta nici nu va fi gata mai devreme de sfârşitul anului viitor sau chiar de-abia în 2018.

Pentru Baciu dar şi pentru celelalte comune din judeţ o şansă de rezolvare a crizei gunoaielor ar fi realizarea unei staţii de stocare temporare la nivel judeţean, după modelul Clujului.

Noul preşedinte al CJ, Alin Tişe, a declarat că deja a identificat terenul care ar putea găzdui acest depozit. „Până la sfârşitul acestei luni vom avea locaţia pentru depozitul temporar. Urmează apoi să primim avizul de mediu şi să trecem la lucrările propriu-zise. Undeva în toamnă această staţie ar putea să fie dată în funcţiune", a spus Alin Tişe, la postul de radio REALITATEA FM Cluj.

O altă problemă cu care se confruntă administraţia comunei Baciu este cea a distrugerilor din spaţiile de joacă pentru copii. „Nu se respectă limita de vârstă, se urcă copii mai mari şi am o grămadă de stricăciuni în toate parcurile, unde sunt rupte jucăriile pentru copii. Vă dau doar un exemplu, acum trei săptămâni am schimbat un tobogan la blocurile noi care a costat 7.000 de lei", afirmă edilul comunei.

Acesta face şi un apel la comunitate să aibă grijă de bunurile publice. "Trebuie să fim foarte atenţi la lucrurile acestea, sunt lucruri care sunt destul de scumpe. Dacă oamenii nu au grijă, primăria nu o să poată la infinit să repare parcurile şi la 3-4 luni să fie distruse iar", susţine Mureşan.

Comenteaza