Video Alin Tișe lămurește cererea Supercom de majorare a tarifelor: „Sunt încă sub cele practicate de RADP”

Alin Tișe lămurește cererea Supercom de majorare a tarifelor: „Sunt încă sub cele practicate de RADP”
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Societatea bucureșteană Supercom a solicitat modificarea tarifelor pentru operarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea modificării tarifelor va fi pe „masa” consilierilor județeni în ședința forului administrativ județean de joi. Mai multe detalii AICI.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit, miercuri, la ZIUA LIVE, despre acest subiect și a ținut să lămurească mai multe aspecte.

Tarifele pe care le solicită noul operator sunt încă sub tarifele practicate de vechiul administrator al centrului, adică RADP-ul. Acele tarife au fost acceptate la vremea aceea deoarece erau prețuri determinate de costuri. La vremea respectivă s-a aprobat acel tarif, care este mult mai mare decât ce vom avea mâine în ședința de CJ.

Noul operator trebuie să aibă un tarif de operare. Tariful vechi nemaifiind de actualitate, trebuie să ne raportăm la tariful practicat de RADP până ieri sau până acum o lună. Asta cere și noul operator, să se apropie cât mai mult de tariful practic de vechiul operator.

Cu toate acestea, noi nu am acceptat tariful integral practicat de RADP, considerând că ar putea să-și facă profitul pe care nu îl realizează din aceste tarife, prin modul de colectare, prin faptul că se adună selectiv în anumite zone. De aceea, noi aprobăm doar o parte din solicitările venite de la Supercom și nu prețurile pe care le practica până acum RADP”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Întrebat dacă se va reflecta acest lucru în prețul final plătit de cetățeni, liderul CJ Cluj a răspuns că deocamdată nu.

Dar se pot reflecta. Trebuie să fim cinstiți cu oamenii. Dacă de exemplu nu crește gradul de contractare, în sensul că oamenii nu își fac contracte la nivel de comune și orașe, sau dacă cantitatea de gunoi selectivă nu va fi atât de mare încât să fie profitabilă pentru firma Supercom. Există un cumul de factori. Pot duce și la o ajustare de preț.

De altfel, conform contractului și a normativelor, o dată pe an, societățile care operează pot să ceară ajustare de preț cu scumpirile pe care le avem pe piață. Dacă noi ne organizăm până la capăt, dacă crește gradul de contractare, iar firma ajunge la o normalitate cu cetățenii, atunci prețul poate fi ținut la un nivel rezonabil și asta ne dorim. Observ că tot mai mulți primari se implică și asta mă bucură”, a explicat Tișe.

Amintim, compania Supercom va ridica gunoaiele menajere din tot județul Cluj pentru următorii 10 ani. Este vorba despre toate cele trei loturi – Cluj-Napoca/Huedin, Gherla/Dej și Turda/Câmpia Turzii, fiecare cu comunele din jur, dar și operarea CMID – Centrul de Management Integrat al Deșeurilor. Licitația a fost organizată de Asociația de dezvoltare intercomunitară ECO Metropolitan, din care face parte Consiliul Județean Cluj și primăriile.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza