Supercom, peste 1 MILIARD de lei pentru gunoaiele Clujului! Viceprimar: "Suntem în faza de reglare a lucrurilor / Cele mai multe reclamații, în zona Gheorgheni"

Supercom, peste 1 MILIARD de lei pentru gunoaiele Clujului! Viceprimar: "Suntem în faza de reglare a lucrurilor / Cele mai multe reclamații, în zona Gheorgheni"

Firma bucureșteană Supercom se ocupă de ridicarea gunoaielor menajere din tot județul Cluj pentru următorii 10 ani. La final de ianuarie 2023, a intrat și la Cluj-Napoca și de atunci reclamațiile curg gârlă. Nici municipalitatea nu e mulțumită de modul în care firma acționează în oraș, dar spune că are timp până la finalul lunii să remedieze situația. 

"În zona Gheorgheni sunt cele mai multe reclamații privind ridicarea gunoaielor, în celelalte părți aș spune că funcționează, dar nu suntem mulțumiți. Mai au termen până la finalul lunii să remedieze toate aceste probleme. Această licitație a fost făcută la nivelul județului, de ADI metropolitan. Sper ca lucrurile să intre cât mai repede în normalitate, am avut mai multe discuții cu ei în aceste săptămâni.

Suntem în faza de reglare a lucrurilor. Știm de situațiile de pe Titulescu, Brâncuși sau Între Lacuri. Cei de la Supercom spun că au avut probleme cu personalul, nu au venit șoferii și au rămas cu mașinile pornite și fără cine să le opereze. Asta este categorit treaba lor, trebuiau să se gândească și la rezerve, sunt zone în care trebuie să mergi și de 3 ori ca să ridici deșeurile.

Nu suntem pe deplin mulțumiți cum funcționează lucrurile în municipiu, dar sper ca până la finalul lunii să fie măcar la nivelul celor două foste firme de salubritate", a spus viceprimarul Dan Tarcea, la un post de radio local. 

Supercom a intrat, de la finalul lunii ianurie 2023, pe partea de salubritate menajeră. Clujenii vor plăti factura la gunoi, per kilogram, în funcție de cât colectează selectiv. Cum se va calcula mai exact factura? La case și la agenții economici, deșeurile vor fi cântărite din poată în poartă, șoferul mașinii va elibera un bon în funcție de cantiate, care va fi atașat la facuta lunară. La blocuri, deșeurile se vot cântări paușal, toate pubele din zonă, iar împărțirea costurilor se va face la numărul de locuitori arondați arealului respectiv. 

Compania bucureșteană Supercom a câștigat salubrizarea menajeră în tot județul Cluj, pentru următorii 10 ani. Licitația a fost organizată de Asociația de dezvoltare intercomunitară ECO Metropolitan, din care face parte Consiliul Județean Cluj și primăriile.

  • Cluj-Napoca, Huedin și alte 43 de comune -  409.305.859,42 lei 
  • Turda, Câmpia Turzii / Dej, Gherla, plus alte 32 de comune limitrofe - 130.564.000 lei, respectiv peste 134.000.000 lei.
  • Administrarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor din Cluj -  406.416.278 lei

Contractul de servicii de salubrizare pe raza județului Cluj, respectiv colectare și transport deșeuri municipale și a unor fluxuri speciale de deșeuri, precum și operarea și administrarea spațiilor de transfer, intră în vigoare începând cu 27.01.2023

Încheierea contractelor se poate realiza online, accesând website-ul www.supercom.ro și la următoarele puncte de lucru din municipiul Cluj-Napoca:

str. Calea Dezmirului nr. 12
str. Constantin Brâncuși nr. 18
str. Calea Mănăștur nr. 97 (parter)
Orar: Luni-vineri: 8:00-17:00, Sâmbătă: 9:00-14:00

Pentru încheierea noului contract sunt necesare documentele:

- Copie Carte de identitate/Buletin identitate proprietar;
- Copie act care atesta calitatea de proprietar (Contract de vânzare-cumpărare /Extras CF nu mai vechi de 3 luni).

Supercom SA informează că Regulamentul Serviciului de Salubrizare al Județului Cluj prevede obligativitatea utilizatorilor de a încheia contracte numai cu operatorul care are dreptul să presteze astfel de activități în aria teritorial-administrativă în care se află utilizatorul. Neîncheierea contractului cu operatorul autorizat pentru colectarea deșeurilor poate atrage sancțiuni pentru utilizatorii serviciului de salubrizare, prin aplicarea amenzii contravenționale în cuantum de 500-1.000 lei.

Pentru informații suplimentare puteți solicita detalii și clarificări la adresa de e-mail: contractarecluj@supercom.ro, sau telefon Dispecerat Supercom 0264-271 009.

Supercom, patronată de un milionar mason

Supercom SA București aparține familiei lui Ilie Ciuclea, un milionar de top, fost senator PSD și, mai apoi, vicepreședinte al UNPR. Denumit de presă ,,Lordul gunoaielor”, Ilie Ciuclea este membru al Ordinului Cavalerilor Templieri Masoni ai Ritului York din România, iar în 2013, a fost ales Mare Comandor al acestuia. Presa a scris că Supercom SA a fost înființată de Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea și Alexandru Bittner, un apropiat al lui Adrian Năstase, și cedată, ulterior, familiei Ciuclea.

Compania Supercom a declarat pe anul trecut o cifră de afaceri de aproape 220 milioane lei, un profit de 8,5 milioane lei și 1.907 angajați. Compania are contracte de salubrizare în București, Dâmbovița, Bistrița, Hunedoara, Caraș-Severin, Ilfov, Ialomița și Gorj.

Supercom a mai câștigat în 2014 contractul de salubrizare cu Primăria lui Emil Boc, în valoare de 30 de milioane de lei pentru tot orașul, însă a pierdut acest contract, după ce Consiliul de Soluționare a Contestațiilor a stabilit, în urma plângerilor înregistrate de Brantner și Rosal, că societatea a fost favorizată de municipalitate la licitație, iar instanțele au mers pe mâna deciziei și au scos firma din cărți.

Comenteaza