Contractul privind construirea autostrăzii Gilău - Nădăşelu e în pericol de reziliere

Contractul privind construirea autostrăzii Gilău - Nădăşelu e în pericol de reziliere
Contractul privind execuţia tronsonului Gilău - Nădăşelu al Autostrăzii Transilvania ar putea fi reziliat, întrucât Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Publice din România (CNADNR) nu ar fi plătit lucrările făcute de constructor.

Potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de agenţia de presă HotNews.ro, executantul lucrărilor, societatea UMB Spedition, a trimis săptămâna trecută o notificare de reziliere a contractului la CNADNR, întrucât autorităţile refuză să-i plătească lucrările făcute.

Pe de altă parte, CNADNR acuză constructorul că a făcut economii şi nu a realizat anumite lucrări conform ofertei tehnice cu care a participat la licitaţie, deşi lucrările realizate de către UMB sunt conforme cu caietul de sarcini şi au fost efectuate după proiectul pe care CNADNR l-a avizat. Mai mult, consultantul angajat al CNADNR pentru acest proiect a validat lucrările.

Contactat de către agenţia de presă citată, consilierul premierului pe probleme de infrastructură, Cătălin Drulă, a confirmat informaţia şi a precizat că abordarea CNADNR este "absurdă şi a fost introdusă în trecuta conducere cu principal motor teama de DNA și Curtea de Conturi".

Aflat într-o vizită pe şantierele Autostrăzii Transilvania, şeful CNADNR, Cătălin Homor, a precizat că lucrările de execuţie a tronsonului Gilău - Nădăşelu sunt finalizate în proporţie de peste 50% la nivel de corp de autostradă, iar pasajele sunt în diferite faze de execuţie. El a specificat că unul din principalele impedimente care încetinesc construcţia lui este reprezentat de necesitatea defrişării unei suprafeţe de pădure.

Lucrările la tronsonul Gilău - Nădăşelu, cde 8,7 km, au fost demarate în august 2014, fiind executate de asocierea UMB Spedition - Tehnostrade. Costul lor se ridică la 59 de milioane euro, finantarea fiind asigurată doar de la bugetul de stat.

Comenteaza