Continuă războiul declaraţiilor Tişe - Ciceo

Continuă războiul declaraţiilor Tişe - Ciceo
Luni, după şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean (CJ), a continuat disputa verbală de la distanţă între preşedintele forului judeţean şi directorul Aeroportului Cluj.

Şedinţa extraordinară a CJ Cluj de luni, pe tema aeroportului, a fost una dintre cele mai scurte, a durat 2-3 minute. Directorul Aeroportului, David Ciceo, a fost prezent la şedinţă, dar nu a existat niciun fel de discuţie pe marginea proiectului, spre deosebire de şedinţa din 22 septembrie, când acesta şi preşedintele CJ, Alin Tişe au discutat mult timp în contradictoriu.

În schimb, după votul de luni, preşedintele CJ Cluj a răspuns mai multor întrebări ale jurnaliştilor, într-o adevărată conferinţă de presă ad-hoc, pe parcursul a 40 de minute. Tişe a lansat luni mai multe acuzaţii la adresa directorului aeroportului, câteva exprimate deja public zilele trecute.

Unele dintre afirmaţiile preşedintelui CJ Cluj au avut o evidentă tentă ironică. În cele ce urmează vă prezentăm, fără alte comentarii, câteva dintre aceste acuzaţii, dar şi replica directorului David Ciceo.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe:

„Am făcut această şedinţă pentru a evita căderile de avioane şi al doilea caz Colectiv, iar această hotărâre nu spune nimic altceva decât ce noi am spus în cealaltă: cei din CA vor decide ei pe cine mandatează din executiv pentru a conduce aeroportul până la concurs, care nu va fi mai târziu de patru luni.

Ceea ce s-a întâmplat în spaţiul public, respectiv transmiterea de informaţii false cu privire la acest aeroport atât de important pentru care CJ Cluj a alocat 100 de milioane de euro în ultimii 10 ani - în condiţiile în care niciun ban nu a fost întors în bugetul CJ - că dacă începând cu 17 octombrie nu mai este director Ciceo, cad avioanele şi vom avea un al doilea Colectiv, sunt aspecte extrem, extrem de grave.

Iar pentru aceste afirmaţii cineva va trebui să răspundă, pentru că este inadmisibil să confunzi o instituţie cu o persoană. Doi: toţi directorii din aeroport trebuie să înţeleagă că trebuie să dea concurs pentru că aşa prevede ordonanţa de urgenţă a guvernului (OUG) nr. 109."

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo:

„Noi, aeroportul, suntem de acord cu concursul, dorim aplicarea OUG nr. 109, dar dorim respectarea legii". „Având în vedere aşa cum era hotărârea, pericolul este real şi se bazează pe o analiză în comitetele de securitate şi de siguranţă".

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe:

„Eu sunt tentat foarte mult să particip la concursul de director de la aeroport şi poate voi concura cu domnul Ciceo. Îmi place salariul, pentru că este peste 18.000 de lei, plus încă vreo 20.000 de la Asociaţia Aeroporturilor, iar directorii de acolo au salariul mai mare decât al preşedintelui CJ. E foarte tentant când mai toţi oamenii din servicii, de acolo, sunt rude cu conducerea aeroportului; cu alte cuvinte în familie se întâmplă aceste lucruri".

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo:

„Da, cumnata domnului Tişe".

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe:

"Ştiţi cum se spune în viaţă: pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti. Domnul Ciceo poate îşi aminteşte când a fost la mine în birou când a fost trimis în judecată, îşi aminteşte discuţia cu mine. Ei, dacă eu aveam o problemă cu domnul David Ciceo, atunci pleca domnul David Ciceo, când a fost trimis în judecată pentru corupţie. Dacă este vorba de credibilitate, de moralitate, aşa cum invocă, unde erau ele, când s-a rugat să nu îi cerem demisia?"

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo:

„Este prezumţia de nevinovăţie şi eu sunt convins că legile în România se respectă".

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe:

„Domnul Ciceo nu este managerul de siguranţă a aeroportului, aşa cum a afirmat domnia sa, ci domnul Iuliu Pop. Noi am ştiut asta de la început, numai că manipularea a fost foarte mare".

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo:

„Nu comentez afirmaţii neadevărate".

Comenteaza