Marea demolare a garajelor: următoarea țintă

Marea demolare a garajelor: următoarea țintă
La Cluj continuă demolarea garajelor de tablă. Dar nu cu viteză prea mare.

La Cluj este în plină desfășurare demolarea garajelor de tablă. Dar nu cu viteză prea mare.

Primăria a anunțat, în mai multe rânduri, viziunea sa privind garajele de tablă. Mesajul este ”epoca lor s-a terminat”. Totuși, marea demolare nu a început cu adevărat. S-a făcut doar un prim pas. În martie au fost notificați proprietarii nelegali a 35 de garaje de pe str. Brateș, din cartierul Mănăștur, care până la final de august aveau obligația să le desființeze.

De ce de pe Brateș? ”Trebuia să începem de undeva”, au spus reprezentanții primăriei. Iar aceste garaje nu au fost construite cu forme legale. Situația acum este așa: din cele 35 de garaje, a mai rămas unul singur în picioare. Problema este că pe Brateș, în zona garajelor demolate, erau în total 94 de adăposturi pentru mașini sau butoaie de murături. Restul de construcții temporare sunt legale și rămân în picioare deocamdată, oricât de hidoase ar fi.

”A rămas un singur garaj în picioare și astăzi începem asfaltarea acolo, astfel încât zona să arate bine. Mai departe, analizăm peste 50 de locuri unde vrem să demolăm garaje. Regia Autonomă a Domeniului Public, direcția de parcări și cea tehnică din primărie analizează dacă prin demolarea garajelor va crește numărul locurilor de parcare.

Există și zone mai greu accesibile, unde nu se pot genera locuri de parcare în plus. Încercăm să demolăm garaje mai ales în zonele unde putem pune ceva în loc, de aceea suntem foarte atenți la situația juridică a terenurilor”, a spus viceprimarul Dan Tarcea, la Realitatea FM.

Chiar dacă nu s-au pronunțat adrese, ZIUA de CLUJ a aflat următoarea țintă: s-au trimis notificări unor proprietari de garaje de pe str. N. Titulescu. După scurgerea termenului legal de șase luni, aici se vor face următoarele demolări. Ideea este legată de dorința primăriei de a avea bandă dedicată mijloacelor de transport în comun pe Titulescu; mașinile de la bordură ar urma să fie mutate în garaje pe stuctură ușoară, în spatele blocurilor.

Este însă anunțat de mai multă vreme că se vor desființa garajele din zonele unde urmează să se construiască parkinguri supraterane. Cele mai avansate sunt cele de pe Primăverii 20 și Primăverii 8, respectiv de pe Mogoșoaia 9. Urmează apoi garaje supraterane pe Albac - Azuga, Trotușului, Sighișoara.

Comenteaza