Consiliul Judeţean a făcut pace cu firma Kiat. Lucrările încep în această toamnă VIDEO

Consiliul Judeţean a făcut pace cu firma Kiat. Lucrările încep în această toamnă VIDEO
Consiliul Judeţean a făcut pace cu turcii de la Kiat, care au câştigat prin licitaţie publică, în vara anului trecut, contractul de modernizare a peste 400 de kilometri de drumuri judeţene.

Chiar dacă până acum cereau anularea contractului, reprezentanţii firmei s-au întâlnit astăzi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu şi au ajuns la un acord. "Ştiţi bine că mâine pe ordinea de zi era pusă rezilierea contractului cu această firmă pentru cei 420 de kilometri de drumuri judeţene", a spus Horia Uioreanu, cu referire la faptul că acesta a convocat pe mâine o şedinţă extraordinară a deliberativului, de pe ordinea de zi a căreia, însă, a căzut punctul privind rezilierea contractului.

Primele lucrări încep în această toamnă pe tronsonul cel mai deteriorat, este vorba de cel din zona localităţilor Gherla, Geaca, Ţaga şi Cămăraş, în lungime totală de 40 de kilometri.

"Ne-am înţeles că vor respecta caietul de sarcini şi primul tronson de 40 de kilometri va începe după faza de proiectare în următoarele 30 de zile. Practic ei au promis că vor respecta sumele şi cantităţile licitate anul trecut pe baza cărora au şi câştigat această licitaţie", a spus astăzi preşedintele Consiliului Judeţean.

Firma Kiat a câştigat anul trecut licitaţia pentru reabilitarea a peste 400 de kilometri de drum judeţean, un contract în valoare de peste 65 de milioane de euro. Lucrările au fost oprite ulterior, după ce Consiliul Judeţean a ajuns la concluzia că turcii nu au respectat datele contractuale şi a ameninţat cu rezilierea înţelegerii.

Comenteaza