Breaking news Cluj-Napoca a scăpat de "carantina de weekend"! Incidența cazurilor de COVID a scăzut sub 3,5

Cluj-Napoca a scăpat de "carantina de weekend"! Incidența cazurilor de COVID a scăzut sub 3,5

Incidența infectărilor cu noul coronavirus a scăzut, luni, sub 3,5 cazuri la mie, astfel că măsurile suplimentare impuse în zilele de weekend se anulează.

Rata infectărilor cu noul coronavirus, în Cluj-Napoca, în decurs de 14 zile, raportată la o mie de locuitori, a coborât luni la 3,21, ceea ce înseamnă că municipiul a scăpat și de restricțiile impuse în zilele de weekend, acestea fiind anulate după ce incidența infectărilor scade sub 3,5 la mie. Astfel, dacă incidența infectărilor se menține sub 4 la mie, magazinele rămân deschise în weekend-ul viitor și după ora 18:00 - până la ora 21:00, sălile de sport/fitness vor putea funcționa, iar circulația va fi permisă până la ora 22:00. Oricum, conform Hotărârii CNSU care a fost adoptată de Guvern odată cu prelungirea stării de alertă în România, prevede că în Vinerea Mare, 30 aprilie, magazinele pot funcționa până la ora 20:00 în localitățile unde sunt în vigoare restricțiile de weekend, indiferent de rata infectărilor.

Totuși, având în vedere că rata infectărilor este peste pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, Cluj-Napoca rămâne încă în "scenariul roșu" - localurile pot putea funcționa doar la exterior, barurile și cluburile rămân închise, la fel și sălile de jocuri de noroc și cele de spectacole. De asemenea, evenimentele publice și private sunt interzise. 

 

Comenteaza