CJ Cluj a lansat concursul internaţional de soluţii pentru proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc

CJ Cluj a lansat concursul internaţional de soluţii pentru proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc

Consiliul Judeţean Cluj a dat startul concursului de soluţii pentru proiectarea viitorului Spital Pediatric Monobloc Cluj-Napoca. Premiile puse la bătaie se ridică la 6.5 milioane de euro.

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj: "E un nou pas înainte, extrem de important, pe care îl facem în direcţia construirii acestui obiectiv medical ultramodern de o importanţă vitală pentru Cluj şi pentru întreaga Transilvanie. Concursul se va finaliza în luna iunie, când vom anunţa câştigătorul. Voi urmări ca ritmul parcurgerii tuturor acestor etape să rămână la fel de alert ca şi până acum, astfel încât construcţia Spitalului Monobloc să înceapă cât mai rapid, în cursul anului viitor".

Concursul de soluţii vizează identificarea celei mai bune idei de construire a primului spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei. Competiţia arhitecturală urmăreşte să creeze un centru integrat de servicii medicale şi de cercetare în domeniul pediatriei, cu o adresabilitate cel puţin regională. Totodată, forul administrativ judeţean intenţionează transformarea viitorului spital într-un adevărat catalizator urban în partea de sud-est a municipiului Cluj-Napoca, la limita cartierelor Gheorgheni şi Borhanci, zonă aflată în plin proces de urbanizare.

Premiile totale ale concursului sunt în cuantum de 38.431.286 de lei, evaluarea propunerilor de soluţii urmând a fi realizată de un juriu internaţional format din reputaţi arhitecţi şi experţi români şi străini. Ofertantul a cărui propunere se va clasa pe primul loc va fi recompensat cu premiul I, în valoare de 37.749.094,32 lei (6.570.000 euro), acestuia urmând a-i fi atribuit contractul de proiectare.

Primul de acest tip din România, noul edificiu medical ultra-modern va fi construit pe un teren de cca. 17 hectare şi va prelua toate secţiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent îşi desfăşoară activitatea în nu mai puţin de 14 clădiri aflate în 9 locaţii diferite din Cluj-Napoca, cu o distanţă medie de aproximativ 4 km între ele. Unitatea cu profil regional va avea nu mai puţin de 510 paturi pentru spitalizare continuă, la care se vor adăuga alte 50 de paturi pentru spitalizarea de zi şi, respectiv, 65 de paturi pentru însoţitori.

Comenteaza