Cine a luat cele peste 40 mil. euro, în septembrie, de la Consiliul Județean Cluj! Firme cunoscute pe listă

Cine a luat cele peste 40 mil. euro, în septembrie, de la Consiliul Județean Cluj! Firme cunoscute pe listă
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Forul administrativ județean clujean a semnat, în septembrie 2023, contracte în valoare de peste 200 de milioane de lei, ceea ce reprezintă una dintre cele mai generoase luni ale instituției conduse de Alin Tișe.

Potrivit datelor de specialitate de pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), Consiliul Județean Cluj a atribuit contracte în valoare de aproximativ 205 milioane lei pe luna septembrie 2023. Acestea au fost pentru întreținere și modernizare drumuri județene, reparații școli speciale sau modernizare infrastructură spitalicească.

Ce firme au luat „jackpoturile” din banii publici

Două contracte foarte generoase, în valoare de 61 și 55 milioane lei, au fost atribuite către ARL (Antrepriza de Reparații si Lucrări Cluj), companie condusă de Dan Mihancea. Proiectele vizează continuarea lucrărilor de modernizare a unui tronson din Drumul Bistriței, respectiv lucrări de întreținere pe timp de vară a drumurilor județene din Cluj.

ARL Cluj o duce foarte bine în ultima vreme. În ultimele luni, compania a câștigat mai multe contracte atribuite de CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), în valoare de zeci de milioane de lei. De asemenea, primăria municipiului Oradea le-a mai fost client cu un contract de executare lucrări ale unor străzi din oraș.

O altă firmă care câștigat un contract bănos luna aceasta este Nord Conforest din Gilău, pentru lucrări de construcții (demolare și construire) în cadrul proiectului ”Construirea Sediului Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă”. Este vorba de un proiect în valoare de 14 milioane lei. Aceeași firmă a mai încheiat, anul acesta, contracte cu primăria municipiului Cluj-Napoca, dar și cu MApN, pentru mai multe unități militare din țară.

De asemenea, clujenii de la Skyline Engineering au câștigat și ei un contract, în valoare de 7,4 mil. lei, pentru proiectare și execuție lucrări de modernizare a infrastructurii de fluide medicale, electrice, de ventilare și tratarea aerului la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello" Cluj-Napoca. Societatea specializată  în domeniul sistemelor de instalații are mai multe proiect de acest gen în portofoliul recent: Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj, Liceul Teoretic „Ana Aslan”, dar și câteva showroomuri din orașul de pe Someș.

În total, începând cu ianuarie 2008, de când sunt puse informațiile la dispoziție pe site-ul de specialitate, Consiliul Județean Cluj a semnat 583 de contracte in valoare de 5.967.798.013 RON, adică peste 1,2 miliarde de euro.

Comenteaza