Centura Metropolitană: După 15 decembrie 2022, detalii tehnice de implementare. Se deschide programul de finanțare

Centura Metropolitană: După 15 decembrie 2022, detalii tehnice de implementare. Se deschide programul de finanțare

Proiectul Centurii Metropolitane a Clujului a fost aprobat de către Guvern, în 2 etape. Are 100 de km, 35 de km de piste de biciclete, o valoare de 1.5 miliarde de euro. Detalii tehnice despre implementarea proiectului vor fi comunicate după data de 15 decembrie 2022. 

"Suntem în negocieri cu Ministerul Transporturilor. După 15 decembrie vă putem anunța detalii concrete. Noi vom avea în 5 decembrie ședința de CL de la Cluj, apoi și la Apahida, Baciu și Florești, pentru protocoale de colaborare, adică se ne asumăm noi, împreună, dimensiunea aceasta care vizează implementarea, astfel ca ministerul să le poată delega. Oficial, se știe că după 15 decembrie se deschide programul operațional de transport, din care se finanțează centura. Este în prioritățile de finanțare", a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Pe traseul principal și pe drumurile de legătură sunt prevăzute 5 tuneluri de tip cut&cover, respectiv galerie cu forare subterană, și 20 de noduri. Primarul Emil Boc a prezentat traseul pentru prima etapă, de aproape 1 miliard de euro, care va începe cu accesul la Spitalul Regional și merge până centura Vâlcele-Apahida.

Trasel centurii din etapa 1 este marcat cu culoarea albă pe hartă - linie albă contină (nod 5 - nod 18 inclusiv), iar drumurile portocalii vor fi realizare ulterior de către municipalitate, din bugetul propriu. 

În etapa a doua se vor realiza lucrările de la Gilău până la Florești și de la nodul cu centura Vâlcele-Apahida până la nodul 20 Câmpenești. Ȋn cadrul acestei faze se va asigura conexiunea cu Autostrada Transilvania. Valoarea lucrărilor pentru acest tronson: 410.722.210 euro. MAI MULTE AICI!

Comenteaza