Centrul maternal "Luminiţa" din Cluj, modernizat pe bani europeni

Centrul maternal
Centrul maternal "Luminiţa" din Cluj-Napoca va fi reabilitat pe bani europeni, după ce contractul de modernizare a fost semnat în acestă dimineaţă de preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu.

 

Proiectul de reabilitare a centrului maternal a fost selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională. Un număr de şapte companii au depus oferte, iar câştigătorul licitaţiei este Construcţii SRL Cluj-Napoca, ce va executa lucrările pentru 298,3 milioane de lei fără TVA. Lucrările, al căror termen de execuţie este de nouă luni de la data semnării contractului, vor viza în principal amenajări şi finisaje interioare, reparaţii exterioare, reparaţii la acoperişul imobilului, lucrări de instalaţii şi de reţele exterioare, lucrări de drenare, construirea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi şi refacerea trotuarelor şi a aleilor.

Valoarea totală a proiectului este de 806.330,29 lei, iar valoarea eligibilă este de 651.481,46 lei, din care 523.465,35 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, finanţarea nerambursabilă din bugetul naţional este de 114.986,48 iar 13.029,63 lei constituie cofinanţare de la Consiliul Judeţean Cluj.

Comenteaza