Ce se mai aude de lărgirea Căii Mănăştur. Se pregăteşte încă o stradă aflată într-o zonă de reconversie

Ce se mai aude de lărgirea Căii Mănăştur. Se pregăteşte încă o stradă aflată într-o zonă de reconversie

Lărgirea unei importante artere a municipiului Cluj-Napoca va ajuta la decongestionarea traficului ratier din zona centrală şi va face o legătură mai bună între două cartiere importante ale oraşului. De asemenea, va permite prelungirea benzii dedicate pentru mijloacele de transport în comun. 

"Suntem în faza de obţinere a studiului de fezabilitate. Estimez că în luna februarie îl vom putea vota în Consiliul Local. Avem deja un studiu de trafic, care trebuie să fie analizat în Comisia de Circulație, apoi urmează exproprierile. Această lărgire ne va ajuta să continuăm banda dedicată pentr mijloacele de transport în comun şi să facem o legătură bună între cartierele Grigorescu şi Zorilor. Vom decongestiona inclusiv traficul din Piaţa Lucian Blaga", a declarat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea. 

VEZI şi Piaţa Lucian Blaga şi strada Napoca se transformă radical. Decizia de 5,7 milioane de euro a primăriei

Cinci benzi pe Calea Mănăștur

Calea Mănăştur, una dintre cele mai importante artere a municipiului Cluj-Napoca, va fi lărgită la cinci benzi. De asemenea, este prevăzută şi lărgirea străzii Mărginaşă, unde vor fi exproprietate câteva case şi va fi realizată şi o străpungere de pe Calea Mănăştur înspre strada Uzinei Electrice. 

VEZI şi Exproprieri pentru lărgirea unor artere de circulaţie, parcuri şi noi cartiere la Cluj. Boc: "Bugetul pentru 2019 va fi extrem de dificil"

Se pregăteşte lărgirea străzii Fabricii 

"Pe strada Fabricii este servitute de utilitate publică. Astăzi, strada are 4 benzi, dar mai există şi o servitute de utilitate publică suplimentară. Sunt foarte multe proiecte case se dezvoltă acolo, este o zonă de reconversie, dar aproape toţi cei care au construit acolo au lăsat loc sau au cedat teren către primărie. În momentul în care vom avea suficienţi bani să putem face şi partea de expropriere în zona Fabricii (...). Deocamdată nu sunt probleme de trafic legat de această stradă, de la podul Hingerilor înspre Bulevardul Muncii", a explicat Tarcea. 

Comenteaza