Ce lucrări se vor face anul acesta, în piața Mihai Viteazu

Ce lucrări se vor face anul acesta, în piața Mihai Viteazu
Una dintre cele mai importante piețe din centrul Clujul va deveni șantier în 2018.

Piața Mihai Viteazu a intrat pe radarul Primăriei, după mulți ani. Putem cădea de acord fără nicio problemă că felul în care arată această zonă a rămas în urma vremurilor. Nu suportă nicio comparație cu piața Unirii, iar pentru Lucian Blaga există planuri mari în derulare. Motivul uitării în care a intrat piața unde se află cinema Florin Piersic și hala agroalimentară nu mai trebuie aprofundat. Știe toată lumea că o firmă portugheză urma să realizeze un parking subteran, dar a dat peste o magistrală de apă, iar acum se luptă la tribunal cu municipalitatea. Până când instanța nu va decide în vreo direcție, piața așteaptă ca această societate sau alta să vină să construiască parkingul subteran și abia apoi se va pune problema unei modernizări terestre (detalii aici).

A venit însă vremea unor modificări, a anunțat Primăria. Numai că acestea nu sunt chiar de dimensiunea așteptată. În loc de modernizare, se face reabilitare. În loc de regândire, sunt propuse reparații. "Am început cu statuia lui Mihai Viteazu, care este degradată. Suntem în anul centenarului și nu putea rămâne așa. Lucrările sunt de reparații la scări și la soclu, respectiv curățare și înlocuire plăci. Urmează apoi să trecem la reabilitarea pieței, pe care o vom face cu RADP (Regia Autonomă a Domeniului Public n.r.). Se vor reface zonele verzi, se va moderniza iluminatul stradal și se vor face reparații la trotuarul care înconjoară piața", a explicat city-managerul Gheorghe Șurubaru.

În proiectul de buget pe 2018 nu există un capitol separat de investiții pentru piața Mihai Viteazu.

Așadar, modernizarea și regândirea mai așteaptă. Procesul cu portughezii de la Cogedir durează din 2013, iar următorul termen este 7 martie 2018. Societatea a refuzat până acum toate propunerile de continuare a proiectului și cere despăgubiri, considerând că amplasamentul predat de Primărie nu a corespuns.

 

 

Comenteaza