Care mai e soarta Podului Garibaldi. Viceprimar Cluj: „Podul nu prezintă niciun fel de pericol pentru nimeni”

Care mai e soarta Podului Garibaldi. Viceprimar Cluj: „Podul nu prezintă niciun fel de pericol pentru nimeni”

Podul Garibaldi aşteaptă să fie modernizat încă din 2014. Costurile iniţiale erau estimate la 4,8 milioane de lei, dar între timp s-au dublat. Şantierul însă mai aşteaptă. 

„Podul Garibaldi a fost scos la licitație de mai multe ori, suntem în etapa în care pregătim un nou studiu pentru a reface situațiile de acolo și sperăm ca de această dată, să vină cineva la licitație și la Podul Garibaldi. Colegii mei lucrează la documentații, astfel încât să putem să clarificăm și situația cu acest pod. Aș vrea să repet că Podul Garibaldi nu presupune nici un pericol pentru pietoni sau pentru mașini, doar din punct de vedere trebuie să fie refăcut acest pod, de altfel, nu prezintă nici un fel de pericol pentru nimeni”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la ZIUA LIVE. 

Anul trecut, primăria spunea că durata totală de execuție a lucrărilor la podul Garibaldi este de nouă luni, iar finanțarea va fi suportată de la bugetul local. Lucrările vor fi executate "sub trafic”. Garibaldi nu doar că va fi nou, dar și mai larg. Va avea patru benzi de circulaţie, trotuare pe ambele părţi şi piste de biciclete. Lucrările la podul Garibaldi erau programate să înceapă în paralel cu cele de la podul Traian. A existat şi un proiect modern, însă a fost abandonat în favoarea unuia clasic. 

Comenteaza