Bijuteria Sălii Polivalente a fost pornită. Arată extraordinar VIDEO

Bijuteria Sălii Polivalente a fost pornită. Arată extraordinar VIDEO
Lucrările la Sala Polivalentă sunt în proporţie de 95% terminate. Aceasta este dotată cu un cub video uriaş, care a fost instalat de o săptămână şi prezentat miercuri presei.

Sala Polivalentă din Cluj este aproape gata, iar acest lucru este subliniat şi de instalarea bijuteriei sale, un cub video unic în ţară, cu patru ecrane de mari dimensiuni care transmit imagini full HD. Acesta a fost instalat în 20 august, iar primarul Emil Boc a ţinut să îl prezinte astăzi presei.

"Am venit azi aici pentru a ne asigura că ceea ce am promis se respectă, şi anume că sala va fi inaugurată, până atunci urmând sa se desfăşoare toate procedurile de recepţie, pentru ca totul să fie în regulă. Din ceea ce văd în acest moment, am certitudinea că nu vor fi întârzieri în inaugurarea sălii: lucrările merg bine, videoboxul este montat, scaunele la fel, şi toate elementele sunt în grafic" a declarat Boc.

Prezent la conferinţa de presă organizată de primar a fost şi Sorin Cristea, directorul general al CON-A, constructorul Sălii Polivalente, care a ţinut să precizeze că lucrările vor fi gata la termen. "Ne-am întâlnit pentru prima dată în luna ianuarie, când şantierul era la început. Atunci v-am asigurat că vom respecta graficul, iar cu multă muncă, vom termina în luna septembrie. Lucrările sunt spre finalizare, se fac ultimele retuşuri, se fac poze. Ca procent, suntem 95% gata cu lucrările. Mai avem trei săptămâni însă nu întâmpinăm probleme, toate elementele sunt în grafic şi în 15 septembrie poate începe procedura de recepţie. Vor urma multe teste şi probe, noi dorim să le facem aproximativ o lună, pentru a ne asigura că sala în data de 31 octombrie să fie perfectă şi să nu avem nicio emoţie. Deocamdată am făcut probe la rece pe partea de instalaţii, pe partea de electrice, sunt toate funcţionale, inclusiv climatizarea. Sala este omologată internaţional şi ar putea găzdui chiar şi un patinoar pentru diverse competiţii sportive, depine însă de beneficiar sau de primărie, pentru că ar mai fi nevoie de bani, însă infrastructura o permite", a declarat acesta.

Pe cub au fost proiectate secvenţe din filme şi fotografii. Costurile totale ale videobox-ului se ridică la suma de  826.755,8 lei, adică aproximativ 190.000 de euro.

"Este de ultimă generaţie, este realizat în Europa, poate fi controlat sub toate formele: wireless, digital şi calculator. Este primul videobox de această calitate din România, are patru ecrane, se poate folosi atât pentru televizările live din sală, plus noi suntem acum în probe, vom face corelarea dintre tabele multisport şi videobox. Fiecare ecran are un sistem care poată să împartă ecranul în mai multe părţi, ceea ce înseamnă că dacă fiecare ecran este împărţit în patru părţi putem să obţinem 16 imagini diferite, totul depinzând de capacitatea celor care vor face televizarea. Sistemul de ridicare şi coborâre provine din Germania şi este de ultimă generaţie, având dublă protecţie", a declarat Ovidiu Feder, director tehnic Intersport.

Iată cum arată.

 

Sala Polivalentă are 7070 de locuri pe scaune pentru competiţii sportive şi circa 10.000 de locuri pentru concerte şi evenemimente culturale. Are anexe sportive şi tehnice, restaurant, spaţii comerciale închiriabile şi un parking pe un nivel, care poate găzdui circa 446 de maşini.

Obiectivul a fost construit pe baza unei investiţii totale de 88 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA), cu scopul de a găzdui competiţii sportive naţionale şi internaţionale, congrese şi concerte.

Inaugurarea oficială a Sălii Polivalente va avea loc în 31 octombrie, cu un concert susţinut de artistul britanic James Blunt, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică şi Artă Transilvania - TIMAF.

Comenteaza