Big Brother la Cluj. Primăria cumpără camere video şi angajează oameni să monitorizeze tot oraşul

Big Brother la Cluj. Primăria cumpără camere video şi angajează oameni să monitorizeze tot oraşul
Primăria are sute de camere amplasate în Cluj şi mai vrea să cumpere, pentru a urmări tot ceea ce se întâmplă în oraş.

Ochiul vigilent al primăriei va vedea tot mai mult ce se întâmplă în oraş. Municipalitatea a anunţat că, în următorii ani, doreşte să îşi tripleze numărul de camere video de supraveghere amplasate în Cluj.

"Avem 298 de camere, vom avea în următorii ani 1.000. Este chestiune firească, pentru că siguranţa cetăţeanului trebuie să fie pe primul loc. Trebuie să ştim ce se întâmplă pe orice străduţă, ca să putem interveni rapid dacă este nevoie. Ţine şi asta de confortul şi calitatea vieţii clujenilor", a spus viceprimarul Dan Tarcea.

Mărirea numărului de camere va duce la angajări. Potrivit lui Tarcea, în acest moment există trei persoane pe schimb în clădirea primăriei, care urmăresc imaginile transmise de cele 298 de camere. „Pe măsură ce cumpărăm camere vom mai angaja oameni şi vom amenaja special o încăpere în care aceştia să îşi desfăşoare activitatea", a explicat viceprimarul.

Camerele de supraveghere actuale monitorizează principalele intersecţii şi artere din oraş. Pe viitor, tehnologia va fi dusă şi către cartiere. „Avem diverse situaţii şi în cartiere, zone cu violenţe sau alte chestiuni, unde e necesar să amplasăm camere video. Cetăţenii nu trebuie să aibă nicio teamă: cine respectă legea nu poate avea niciun motiv de îngrijorare", a adăugat Tarcea.

În ultimii patru ani, primăria a instalat aproape 80 de noi camere video. Acestea sunt amplasate în acest moment nu doar în zona centrală, ci şi la intrările în oraş, în parkinguri şi acolo unde există mobilier urban de interes local.

Comenteaza