Airbnb interzice camerele de supraveghere în interiorul spațiilor de cazare

Airbnb interzice camerele de supraveghere în interiorul spațiilor de cazare
| Foto: antena3

Airbnb introduce o interdicţie la nivel mondial privind utilizarea camerelor de securitate în interiorul imobilelor de închiriat. Modificările aduse politicii companiei vor intra în vigoare la sfârşitul lunii aprilie.

Măsura pleacă de la faptul că utilizatorii Airbnb și-ar fi exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea camerelor de supraveghere din interior, în contextul vieții private.

„Aceste modificări au fost făcute în urma consultării cu oaspeții, gazdele și experții noștri în domeniul confidențialității și vom continua să solicităm feedback pentru a ne asigura că politicile noastre funcționează pentru comunitatea noastră globală”, a declarat Juniper Downs, șefa departamentului de politici și parteneriate comunitare al Airbnb, citată de BBC.

Regulile actuale ale Airbnb permit utilizarea camerelor de securitate în zonele comune, cum ar fi camerele de zi şi holurile, atât timp cât locaţia echipamentului este precizată în mod clar în anunţul privind proprietatea.

Începând cu 30 aprilie 2024, următoarele reguli se aplică în cazul prezenței acestor dispozitive, chiar dacă ele sunt oprite.

De asemenea, proprietarii spațiilor de cazare prin aplicația Airbnb trebuie să specifice locul în care sunt amplasate camerele de supraveghere exterioare. De exemplu: „Am camere care monitorizează ușa din față și piscina.”

Camerele de supraveghere exterioare sunt interzise în spațiile în care oaspeții se așteaptă să aibă mai multă intimitate, cum ar fi dușurile și saunele închise.

Comenteaza