Bandă importantă vs bandă inutilă. „Vom vedea cine circulă abuziv" SONDAJ

Bandă importantă vs bandă inutilă. „Vom vedea cine circulă abuziv
Banda pentru urgenţele poliţiei de pe strada Decebal este contestată de clujeni, dar considerată importantă pentru oamenii legii.

Discuţiile despre eliminarea benzii instituită pentru autospecialele poliţiei pe strada Decebal sunt în plină desfăşurare. Primăria ar dori să renunţe la ea, dar şefii IPJ o consideră importantă.

„Dânşii nu sunt încă decişi. Aşteptăm să ne comunice punctul dumnealor de vedere. Deciziile le ia Primăria, dar pe probleme de circulaţie colaborăm cu domnii de la poliţie", a spus un reprezentant al municipalităţii.

ZIUA de CLUJ a discutat şi cu reprezentanţii IPJ. „Conducerea inspectoratului o consideră importantă pentru intervenţia rapidă la evenimentele din zona centrală. Noi ne vom susţine acest punct de vedere în cadrul comisiei de sistematizare a circulaţiei", a spus Adrian Ştefan, purtător de cuvânt al poliţiei clujene.

Acesta a subliniat că banda este concepută pentru autospeciale şi că maşinile care nu sunt inscripţionate nu au ce căuta pe ea. Mai mulţi clujeni au arătat că banda este complet inutilă: maşinile de poliţie aflate în misiune merg cu girofarul pornit şi au prioritate, iar cele care nu sunt în misiune pot să circule ca toată lumea. Oamenii au semnalat că sunt foarte multe maşini personale care ies din curtea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului şi folosesc banda „de urgenţă". „Vom verifica aceste aspecte. Vom face acţiuni în zonă să vedem dacă banda este folosită abuziv de colegi de-ai noştri sau de persoane care locuiesc în zonă", a subliniat Adrian Ştefan.

Într-o emisiune la Realitatea FM, primarul Clujului, Emil Boc, a afirmat că zona din preajma podului Traian va fi reorganizată şi că se ia în considerare inclusiv renunţarea la banda specială. Reorganizarea zonei de lângă podul Traian se referă şi la locurile de parcare. Pe Decebal, peste drum de IPJ, şoferii parchează haotic. Controalele efectuate de echipe comune de la Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală s-au soldat cu numeroase amenzi, dar disciplina instaurată a durat în fiecare caz o singură zi.

„Vor fi parcări oblice, în locul celor la bordură. În acest fel se va dubla numărul locurilor de parcare. Ne gândim chiar să inversăm intrările în curtea poliţiei, pentru că în felul acesta s-ar mai câştiga câteva locuri de parcare", subliniază reprezentanţii municipalităţii.

 

Comenteaza