Autostrada Turda-Sebeş: Şova vine să semneze contractul. Ce spune Ponta despre Autostrada Transilvania

Autostrada Turda-Sebeş: Şova vine să semneze contractul. Ce spune Ponta despre Autostrada Transilvania
Premierul Victor Ponta a declarat la Cluj că sâmbătă se va semna contractul pentru autostrada care leagă nord-vestul ţării de coridorul IV pan-european.

Victor Ponta a anunţat vineri la Cluj că ministrul Transporturilor, Dan Şova, urmează să vină să semneze contractul pentru Autostrada Turda-Sebeş. El a vorbit şi despre Autostrada Transilvania, blocată după rezilierea contractului cu americanii de la Bechtel.

"Mâine eu nu voi fi aici, dar ministrul Transporturilor va semna contractul de începe a lucrărilor pentru Autostrada Turda - Sebeş, care va lega Clujul de autostrada Nădlac - Sibiu. De asemenea, din acciza pe carburant vom finanţa şi reînceperea proiectului Autostrăzii Transilvania, care nu poate fi făcut din fonduri europene", a spus Ponta.

În luna aprilie, după ce instanţa a respins contestaţiile privind loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş-Turda, CNADNR a semnat contractele pentru proiectarea şi execuţia acestora, constructorii italieni şi austrieci selectaţi urmând să primească, în total, 1,1 miliarde lei (aproape 250 milioane euro), inclusiv TVA, pentru aceste proiecte.

Contractul pentru lotul 3, cu o lungime de 12,4 km, a fost atribuit asocierii italiene Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d'Acqua şi are o valoare de 420,5 milioane lei, fără TVA.

Al patrulea tronson al autostrăzii, de 16,3 kilometri, din care jumătate este pe teritoriul judeţului Cluj, va fi construit de PORR Construct - PORR Bau (Austria) în baza unui contract de 470 milioane lei, fără TVA.

Pentru celelalte două tronsoane se aşteaptă hotărârea instanţei.

Finanţarea este asigurată din fonduri europene (85%) şi bani de la bugetul de stat.

 

Comenteaza