Autostrada Transilvania: Azi, la ora 15:00, se poate circula de la Cluj-Napoca la Târgu Mureș

Autostrada Transilvania: Azi, la ora 15:00, se poate circula de la Cluj-Napoca la Târgu Mureș
| Foto: Marton Kodok

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunțat că joi, 21 decembrie 2023, de la ora 15.00, va fi deschis traficului rutier lotul lipsă din secțiunea Târgu Mureș - Cluj a Autostrăzii Transilvaniei A3, respectiv Chețani - Câmpia Turzii.

„La ora 15.00, deschidem traficului rutier lotul lipsă din secțiunea Târgu Mureș – Cluj a Autostrăzii Transilvaniei A3, respectiv lotul 3 Chețani – Câmpia Turzii, care ne va permite să circulăm de la Târgu Mureș la Cluj numai pe autostradă, pe o lungime de 113 km. De asemenea, prin nodul rutier de la Turda avem conexiune prin Autostrada Sebeș – Turda #A10 cu Autostrada A1, având astfel continuitate la nivel de autostradă spre Sibiu, dar și spre Deva”, a scris oficialul pe pagina sa de Facebook.

Finalizarea lucrărilor de către asocierea Strabag – Geiger are loc cu opt luni mai devreme decât prevede termenul contractual. Contractul are o valoare de 420,34 milioane de lei (fără TVA) și este finanțat prin POIM.

Asocierea Strabag – Geiger a început etapa de execuție în februarie 2023. La momentul rezilierii contractului cu fostul constructor Straco, stadiul lucrărilor ajunsese la 39%.

Antreprenor: Asocierea STRABAG SRL – Geiger Transilvania SRL;
Lungime: 15,7 km.;
Valoare contract: 420,35 milioane de lei fără TVA;
Sursa de finanțare: POIM + PT;
Dată semnare contract: 26.10.2022;
Durată: trei luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție.

Comenteaza