Au muncit 5 zile şi au dispărut. Con-A a pus pe "stand by" conservarea Sălii Polivalente, până anul viitor FOTO / VIDEO

Au muncit 5 zile şi au dispărut. Con-A a pus pe
Constructorul Sălii Polivalente din Cluj, Con-A Sibiu, a lucrat doar cinci zile pentru conservarea şantierului abandonat la jumătate. Efectiv, munca a durat doar trei zile, dacă punem la socoteală organizarea de şantier care a durat două zile. Muncitorii au plecat şi se vor întoarce doar anul viitor. Între timp rezultatul sunt doar câteva plăci care acoperă un colţ al acoperişului.

Primarul Emil Boc îi chema pe ziarişti, în urmă cu două săptămâni, să dea cu lopata pentru deszăpezirea şantierului Sălii Polivalente, o dată cu muncitorii angajaţi de Con-A Sibiu. Lucrările au început în urmă cu exact o săptămână, dar nu s-ar zice: singura diferenţă este că un mic colţ al Sălii Polivalente a fost acoperit şi că zăpada a fost curăţată de pe scheletul clădirii şi din curte. Dar, având în vedere ninsorile anunţate, este de aşteptat ca zăpada să se aştearnă din nou peste şantier, cel puţin până când contractul va fi efectiv onorat.

Adică peste aproape o lună, când se întorc muncitori tocmiţi de Con-A şi veniţi tocmai din Moldova. "Sunt angajaţi de Sibiu, dar au fost aduşi din Moldova, că acolo e mână de lucru ieftină; au venit luni, au dat zăpada din curte, au lucrat la macara - care oricum s-a defectat din cauză că nu a fost folosită atâta vreme, au pus câteva plăci în colţul de către Sala Sporturilor şi au plecat", spune o sursă pentru ziuadecj.ro. Mai mult, conform sursei, munca efectivă a durat doar trei zile: "Primele două zile au venit, s-au instalat, au făcut organizarea de şantier. După aceea, vineri le-a dat liber să meargă acasă de Sărbători şi se întorc doar la jumătatea lunii ianuarie". În total pe şantier au muncit aproximativ 20 de persoane săptămâna trecută.

Lucrările au început în 17 decembrie şi au ca termen de finalizare 45 de zile.

Precizăm, conservarea şantierului Sălii Polivalente costă nu mai puţin de 5 milioane de lei. Lucrările vor fi executate de firma care a câştigat licitaţia contestată, Con-A Sibiu, pe un nou contract ce va prevedea doar aceste lucrări de conservare. Pentru aceşti bani ar trebui construit un acoperiş, finalizată structura de rezistenţă şi conectate drenurile la Someş pentru a nu mai avea apă în subteranul clădirii. Trebuie spus că întreaga construcţie a fost evaluată la 12 milioane de euro (50 milioane de lei) de câştigătorul licitaţiei, Con-A Sibiu, în vreme ce firma care a contestat licitaţia, ACI Cluj, a evaluat lucrările la 21 milioane euro.

Amintim, licitaţia pentru adjudecarea lucrărilor a avut loc în 19 noiembrie 2010, pe sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP), când au fost înregistrate trei oferte - Con-A cu 50 milioane lei, Dapora cu 88,2 milioane de lei şi Antrepriza de Construcţii şi Instalaţii (ACI), cu 91,87 milioane de lei. Nici una dintre cele trei oferte nu include taxa pe valoare adăugată (TVA), de 24%, în schimb toate cele trei oferte au avut acelaşi termen de finalizare, 36 de luni calendaristice.

Conform proiectului, sala multifuncţională va avea o capacitate de 7.109 locuri, un parking pe două nivele, precum şi spaţii anexe necesare, de la spaţii de alimentaţie publică, la cele exterioare de detentă. În privinţa clădirii, aceasta va avea trei zone relaţionate cu sala principală, respectiv o zonă VIP, o zonă a publicului şi o zonă a sportivilor, informează Primăria Cluj-Napoca.

UPDATE Con-A nu a încasat încă banii pentru lucrări, aceştia vor fi viraţi doar după recepţia lucrărilor, spun reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

"Plata pentru lucrările de conservare anunţate pentru Sala Polivalentă şi deci implicit încasarea acestor bani de către compania responsabilă se face doar după recepţia lucrărilor", spun reprezentanţii instituţiei. "Mai mult, firma are la dispoziţie 45 de zile lucrătoare pentru finalizarea lucrărilor de conservare".

UPDATE 2 Vezi aici ce spune Con-A despre lucrările la şantier

Vezi cum arăta astăzi şantierul:

Comenteaza