Şase noi sensuri giratorii în Cluj-Napoca, inclusiv în Piața Păcii

Şase noi sensuri giratorii în Cluj-Napoca, inclusiv în Piața Păcii
Comisia de sistematizare a circulației din cadrul Primăriei Cluj-Napoca va lua în calcul, în cadrul ședinței de luni, 26 octombrie 2015, instalarea a șase noi sensuri giratorii în oraș.

Ele vor fi amplasate în următoarele intersecții: C-tin Brâncuși - Barbu Ștefănescu Delavrancea - Take Ionescu; Maramureșului - Giordano Bruno - Sanatoriului; Calea Baciului - Petrom; Oașului Gării/Oașului Maramureșului, Piața Lucian Blaga - Petru Maior și Calea Dorobanților - T. Mihali.

De asemenea, conform consilierului Ioan Bîldea, până la finele lunii noiembrie, ar trebui realizat un sens giratoriu și în intersecția "problemă" de lângă Iulius Mall: T.Mihali - Aleea Slănic. Amenajarea acestui giratoriu este solicitată de mai bine de un an de Bâldea, având în vedere numărul mare de accidente din această intersecţie.

Comisia de sistematizare a circulației din cadrul Primăriei Cluj-Napoca va discuta luni şi despre introducerea unor treceri de pietoni suplimentare, respectiv de crearea a peste 20 de praguri de sol.

Comisia se va reuni luni, la ora 10.30, la sediul Primăriei. Emil Boc a promis că va propune cu această ocazie şi introducerea unor radare fixe pe principalele artere cu cel puţin două benzi pe sens. Boc s-a referit în special la străzile Observator, Dorobanţi şi Frunzişului, unde există numeroase accidente rutiere.

Comenteaza