Ansamblu imobiliar, şi cu spații comerciale, birouri și creșă, înPiaţa 1 Mai. E nevoie de aproape 400 de locuri de parcare.

Ansamblu imobiliar, şi cu spații comerciale, birouri și creșă, înPiaţa 1 Mai. E nevoie de aproape 400 de locuri de parcare.

Un ansamblu mixt (funcțiuni comerciale, birouri, locuințe, dar și spațiu pentru creșă) se doreşte a fi ridicat în zona Piaţa 1 Mai.  Proiectul de dezvoltare urbană se află în consultare publică până pe 26 august.

 

Planul urbanistic general (PUZ) stabilește condițiile și reglementările urbanistice în vederea construirii unui ansamblu mixt cu spații comerciale, dotări și servicii la parter, locuire (1-3)S+P+5E-8E, (1-3)S+P+2E-6E și creșă S+P+E, , care va fi predată municipalității.

Se propun aprox. 350 de apartamente, de unde rezulta un necesar de circa 350 locuri de parcare (in garaj)
Comerț/ Birouri: 1 loc de parcare la 35 m2 suprafață de vânzare, rezultă un necesar de 37 locuri de parcare (in garaj/ pe proprietate), Cresa: 3 locuri de parcare (pe prorprietate). 

Accesul auto și cel pietonal se va face de pe strada Porțelanului și strada Tăbăcarilor:  „Fluxul auto care va rezulta în urma construcției propuse nu va periclita circulația auto din zonă, acesta putând prelua și dezvoltări ulterioare. Locurile de parcare necesare se vor asigura pe proprietate, în parcarea subterană a imobilelor propuse, cu acces din str. Tăbăcarilor. Se vor prevedea borduri teșite în dreptul acceselor carosabile și acceselor pietonale în imobil. În lungul străzilor propuse spre modernizare se vor amenaja locuri de parcare conform profilelor propuse, pentru vizitatori”, se arată în proiect.

Beneficiar este S.C. NEWLINE BUILDING S.R.L. și Asociații, iar proiectant general : S.C. SCRIPCARIU BIROU DE ARHITECTURĂ S.R.L.

Comenteaza