Video Foto Alunecare masivă de teren pe Autostrada Transilvania, între Gilău şi Nădăşelu

Alunecare masivă de teren pe Autostrada Transilvania, între Gilău şi Nădăşelu

O porţiune din Autostrada Transilvania, între Gilău şi Nădăşelu, a devenit un pericol pentru participanţii la trafic din cauza unor alunecări de teren. 

Pe Autostrada A3 Transilvania, în județul Cluj, la kilometrul 52, pe Calea 2, sensul Nădăşelu – Gilău au avut loc două alunecări de taluz din cauza precipitaţiilor însemnate din ultima perioadă. 

Cantităţi însemnate de bolovani şi pământ au luat-o la vale şi au ajuns inclusiv pe banda de urgenţă a autostrăzii. Această situaţie a dus la restricţionarea vitezei la 60 km/h.

Acest tronson este încă în garanţie, așa că CNAIR a cerut constructorului UMB să intervină de urgenţă pentru remediere, alunecarea fiind periculoasă pentru siguranţa participanţilor la trafic.

Respectivul sector de Autostradă Gilău – Nădăşelu cu o lungime de 9 kilometri supranumit „Autostrada muzeu” a fost terminat în 2017, dar a fost deschis un an mai târziu, atunci când a fost finalizat şi podul peste Someşul Mic de la Gilău care a permis conexiunea cu tronsonul Gilău – Turda construit de antreprenorul american Bechtel, anunţă economedia.ro.

Comenteaza