Alin Tișe: ”Trebuie să analizăm ce proiecte ducem mai departe în perioada de criză”

Alin Tișe: ”Trebuie să analizăm ce proiecte ducem mai departe în perioada de criză”
Alin Tişe | Foto: facebook.com/AlinTise

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe le-a cerut liderilor de grup din consiliu să participe la o consultare pentru a stabili proiectele pe care instituția le poate continua în această perioadă.

Alin Tișe a precizat că este nevoie să se stabilească anumite priorități în privința cheltuielilor de la buget, pentru că spitalele vor avea nevoie de mai mulți bani în perioada următoare.

”Va trebui să gândim o strategie, pentru că probabil pentru anul acesta va mai fi nevoie de alocări de bani pentru spitale în lupta cu această epidemie. Trebuie să decidem ce anume din ceea ce ne-am planificat la începutul anului mai realizăm din buget și ce anume nu mai realizăm.

Pentru că va trebui să luăm sume din alte părți pentru a le putea aduce pentru spitale, mai cu seamă că bugetul va scădea, venituri suplimentare nu vom avea de unde să aducem, ca să creștem aceste cheltuieli și atunci va trebui să apelăm la alte modalități de a valorifica veniturile, așa încât să putem asigura mai departe finanțarea pentru spitale.

Deci cu liderii de grup trebuie să discutăm să vedem ce suspendăm, ce anulăm, ce proiecte ducem mai departe pe perioada aceasta de criză”, a spus Alin Tișe la ședința extraordinară de astăzi.

Acesta a precizat că, deocamdată, o nouă rectificare de buget este posibilă doar în vară, aceasta dacă nu se modifică între timp legea de către Guvern.

Totodată președintele CJ a adăugat că se va consulta cu liderii de grup și pe tema alocărilor financiare pentru sport și cultură, deoarece în această perioadă comisiile de specialitate ar trebui să analizeze proiectele depuse spre finanțare de către asociațiile de profil din județ.

Comenteaza