Video Alin Tișe, despre gazonul de pe Cluj Arena: „Și dacă nu ar fi existat Untold tot aici s-ar fi ajuns”

Alin Tișe, despre gazonul de pe Cluj Arena: „Și dacă nu ar fi existat Untold tot aici s-ar fi ajuns”

Schimbarea gazonului de pe stadionul din centrul orașului este programată să se facă la sfârșitul lunii martie, atunci când este pauza competițională cauzată de jocurile Echipei Naționale.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre ultimele detalii în ceea ce privește lucrările care urmează să aibă loc pe Cluj Arena.

Există două consorții care au depus oferta tehnică. Astăzi se deschide și oferta financiară. În câteva zile, licitația va putea fi adjudecată. Dorința noastră este ca până în jurul datei de 20 martie să avem deja contractul și să poată începe lucrările când intrăm în pauza competițională ca deranjul să fie cât mai mic, iar Universitatea Cluj să joace cât mai puține meciuri pe alt stadion.

Îmi doresc să avem un sistem performant, de la sistemul de drenaj și cel de încălzire, până la gazon. De asemenea, reparațiile pe care noi le vom face în acest an la interior și exterior pentru organizarea Campionatului European de Tineret. Eu spun că, în ciuda unor deficiențe, stadionul s-a prezentat și se prezintă într-o stare bună.

Se discută foarte mult la noi: fotbal/sport vs Untold. Am întrebat și eu specialiștii în ce măsură dacă nu am fi avut Untold-ul ar fi trebuit să schimbăm gazonul după atâția ani. Majoritatea mi-au spus că oricum s-ar fi ajuns aici în 11 ani în care ar fi funcționat doar pentru fotbal, rugby și alte sporturi. Tot s-ar fi ajuns la nevoia de a schimba gazonul”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Cine sunt cei doi participanți la licitație

Primul participant este compania clujeană Eco Garden Construct, care se ocupă și de actuala mentenanță a gazonului de pe Cluj Arena, cu încă patru subcontractanți, iar pe de altă parte este compania deținută de afaceristul bucureștean Ion Olteanu, care s-a ocupat de Parcul din spatele Teatrului Național din Cluj-Napoca.

Șeful CJ Cluj a spus că îl va interesa doar părerea specialiștilor pentru a adjudeca licitația.

Noi trebuie să gestionăm corect această arenă. Să știm câte meciuri se pot juca iarna, câte zile trebuie pornită încălzirea, etc. Eu regret foarte mult faptul că am ajuns ca stadionul Cluj Arena să fie un exemplu negativ în utlima vreme din cauza gazonului. Aș fi vrut să fie un gazon impecabil. Era vorba și imaginea Clujului. Am discutat mult cu firma care gestionează gazonul și am înțeles că nu mai aveau ce să-i facă” - Tișe.

Gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat în totalitate, până la cota -40 cm. Din punct de vedere tehnic, acesta va avea o densitate minimă de 98% și va fi amplasat pe un substrat totalmente din nisip. 

Amintim faptul că actualul gazon nu a fost schimbat, în integralitatea lui, niciodată de la inaugurarea stadionului Cluj Arena, în 2011. Până acum au fost schimbate doar rulourile, pe anumite porțiuni, de către organizatorii Untold.

Comenteaza